Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se da prin blender impreuna cu ceapa si patrunjelul proaspat.
  2. Se adauga cascavalul razuit, branza de vaci si ouale batute.
  3. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  4. Se ia o tava, peste care se pune hartie de copt.
  5. Se formeaza chiftele din compozitia obtinuta si se aseaza pe platou.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta ~1130 gr , adica 23 de chiftele a cate 50 gr fiecare. O portie inseamna 4 chiftele.

Informatii nutritionale Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Chiftele de conopida cu branza de vaci Slabuta

Omleta cu sunca si branza, South Beach faza I

Ingrediente pentru 2-4 portii:

  • oua proaspete – 5 bucati
  • ulei de masline – 12ml (1 lingura)
  • sare de/pentru masa – 0.5g
  • sunca Praga – 107 gr
  • telemea de vaca light 10,5% – 80 gr
  • cimbru, uscat – 1 gr

Mod de preparare:

  1. Bati ouale bine, adaugi putina sare.
  2. Incalzesti tigaia, cand este fierbinte torni o lingura de ulei.
  3. Imprastii uleiul prin toata tigaia.
  4. Torni ouale batute.
  5. Lasi asa la foc mediu cam 1 minut, pui sunca.
  6. Cand s-a prins bine omleta o intorci pe partea cealalta.
  7. Cand este gata, o pui in farfurie, deasupra presari branza si o impaturesti.
  8. Deasupra presari cimbru.

Pofta buna!

O portie mica de omleta cu sunca si branza are ~106 gr.

O portie mare de omleta cu sunca si branza are ~212 gr.

Informatii nutritionale Omleta cu sunca si branza, South Beach faza I

Clatita cu seminte de in si fructoza

Multumesc slabutei Tina pentru aceasta minunata reteta.

Clatita a avut un gust neobisnuit, de caramel, foarte satioasa si buna. 1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Ingrediente pentru o clatita (72 gr):

  • 2 lingurite de fructoza
  • 1 ou batut spuma
  • 2 linguri de seminte de in
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Am macinat semintele de in.
  2. Le-am amestecat cu oul batut bine, fructoza si esenta de vanilie.
  3. Se prajeste, fara ulei intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o clatita de 72 gr.

Informatii nutritionale Clatita cu seminte de in si fructoza

1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Conopida gratinata

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
  2. Se scoate si se lasa la racit.
  3. Se ia un vas de yena, se aseaza conopida fiarta, deasupra se presara branza de burduf maruntita.
  4. Apoi, iar un strat de conopida si un strat de branza.
  5. Deasupra se toarna laptele si ouale batute spuma.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Pofta buna!

Rezulta 940 gr de souffle. O portie are ~235 gr.

Informatii nutritionale Conopida gratinata

1x1.trans Conopida gratinata

Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se prepara mamaliga.
  2. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de copt  si se aseaza mamaliga, nivelandu-se cu mana.
  3. Se face o adancitura in mijloc pentru a se putea pune umplutura de spanac si branza.
  4. Se aseaza branza de burduf maruntita.
  5. Deasupra se pune spanacul decongelat si scurs de apa.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Peste spanac se toarna ouale batute bine.
  8. Peste, se aseaza mozzarella taiata rondele.
  9. Se da la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1625 gr tarta. O portie are ~ 200 gr.

Informatii nutritionale Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Tarta (cu blat de mamaliga) cu spanac, branza de burduf si mozzarella Slabuta