De cand am gustat prima oara ficateii prajiti, de atunci am zis ca nu mai mananc in viata mea asa ceva.
Experienta patita si cu spanacaul.
Dar zilele acestea, Anqutz a postat o reteta de ficatei, pe care am fost tentata sa o incerc, poate-poate imi schimb parerea, la care am tinut atatia ani.
Stiind, ce s-a intamplat cu spanacul, caruia i-am dat o sansa, si dupa inca una si tot asa, incat a devenit unul din ingredientele favorite, am riscat si cu ficateii si ceea ce a iesit mi-a rasfatat papilele gustative.
Va recomand aceasta reteta cu multa caldura si pofta.
Ficatei de pui la cuptor (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 0,5 kg ficatei de pui
- 1 ceapa (100 gr)
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Am curatat de grasime ficateii, i-am spalat bine si i-am pus intr-o strecuratoare.
- Am taiat o ceapa inele si am pus-o pentru cateva minute intr-o lingurita de ulei incins.
- Intr-un vas de yena am pus ficateii, ceapa calita, sarea, piperul si boiaua.
- Am amestecat usor totul, ca sa se omogenizeze.
- Am dat la cuptor pentru 15 minute.
- Pe urma, am intors ficateii pe partea cealalta si am mai bagat la cuptor inca 15 minute.
Pofta buna!