Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Cheesecake cu sirop de agave si curmale “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • ou de gaina – 6 bucati
  • branza 0% grasime – 600 gr
  • chefir 0% grasime – 450 ml
  • sirop de agave Bio 100% organic – 70 ml
  • curmale uscate negre – 50 gr
  • scortisoara – 0.6 gr

Mod de preparare:

  1. Branza de vaci se amesteca cu chefir, sirop de agave si ouale de gaina batute spuma.
  2. La sfarsit se adauga curmalele taiate marunt si scortisoara.
  3. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
  4. Se da la cuptor pentru 60 minute, foc mediu.
  5. Se serveste rece.

Pofta buna!

Rezulta 1325 gr de cheesecake. O portie inseamna ~130-165 gr.

Informatii nutritionale Cheesecake cu sirop de agave si curmale “Slabuta”

1x1.trans Cheesecake cu sirop de agave si curmale Slabuta

Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Gustari

Iata un desert dietetic, o reteta de post si o gustare delicioasa. 1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Merele se spala si li se fac gropite, cu un cutit, pe ambele parti.
  2. Se aseaza pe un platou cu hartie de copt.
  3. In gropita se toarna sirop de agave, se presara scortisoara.
  4. Se dau la cuptor, se tin pana devin moi.

Pofta buna!

Un mar copt are ~88 gr.

Informatii nutritionale Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Prajitura cu urda si sirop de agave

Mic dejun

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se marunteste cu ajutorul unei furculite.
  2. Se amesteca cu ouale batute spuma, esenta de rom si esenta de vanilie, praf de budinca si sirop de agave.
  3. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt.
  4. In forma se rastoarna compozitia obtinuta, se niveleaza cu o furculita si se da la cuptor.
  5. Se coace la foc mediu, 35-40 minute, pana prajitura devine rumena.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 950 gr de prajitura. O portie de prajitura cu urda are ~120 gr.

Informatii nutritionale Prajitura cu urda si sirop de agave

1x1.trans Prajitura cu urda si sirop de agave

Pizza dietetica “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Aluat:

Umplutura:

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta (80 gr) cu taratele se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
  2. Separat intr-un vas se toarna apa calda. Se adauga siropul de agave, drojdia uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
  3. Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
  4. In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum.
  5. Dupa acest timp se amesteca aluatul cu restul de faina si se intinde cu ajutorul unei linguri pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Se unge cu ketchup.
  7. Deasupra se pune ceapa taiata rondele, ciupercile, sunca, maslinele si mozzarella.
  8. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 990 gr pizza. O portie pizza are ~165 gr.

Informatii nutritionale Pizza dietetica “Slabuta”

1x1.trans Pizza dietetica Slabuta

Budinca de cocos, cu sirop de agave

Gustari

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele se amesteca cu apa.
  2. Praful de budinca se amesteca intr-un vas cu 4 linguri de lapte+apa, pana se dizolva complet.
  3. Restul de lapte+apa se pune pe foc, cand da in clocot se adauga budinca dizolvata si se amesteca continuu, ca sa nu se formeze cocolase.
  4. Se fierbe la foc mic 2-3 minute.
  5. Se stinge focul. Budinca se amesteca cu siropul de agave.
  6. Viitoarea forma pentru budinca se clateste cu apa rece.
  7. Budinca se varsa in forma si se lasa la racit.
  8. Dupa 5-6 ore se rastoarna si poate fi servita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 490 gr budinca de cocos. O portie de budinca are ~122.5 gr.

Informatii nutritionale Budinca de cocos

1x1.trans Budinca de cocos, cu sirop de agave