Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin cu ciocanul de bucatarie.
  2. Se sareaza, pipereaza dupa gust, se stropesc cu suc de lamaie.
  3. Carnea se face rulouri si se lasa la marinat 2 ore la frigider.
  4. Dupa, carnea de curcan se scoate din frigider; pe fileuri se aseaza amestec de stafide/caise/nuca macinata.
  5. Iar se fac rulouri care se “fixeaza” cu scobitori si se aseaza pe o tava tapetata cu folie/hartie de copt.
  6. Rulourile se stropesc cu suc de lamaie si se ung cu miere calduta.
  7. Deasupra se presara boabe de mustar.
  8. Tava se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 865 gr de rulada, o portie are ~145 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

1x1.trans Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

  • vin alb sec – 250 ml
  • apa plata – 125 ml
  • ulei de masline – 100 ml
  • sare de/pentru masa – 6 gr
  • piper negru – 0.42 gr
  • praf (pudra) ghimbir macinat – 3.6 gr
  • carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), pulpa, carne si piele, cruda – 735 gr
  • suc natural de lamaie – 50 ml
  • usturoi – 24 gr (8 catei)

Mod de preparare:

  1. Pulpele de curcan se dezoseaza, se spala si se pun pe un prosop de bucatarie.
  2. Se ia un vas, in care se amesteca uleiul, vinul, sarea, piperul, usturoiul tocat, ghimbir, sucul de lamaie si apa.
  3. Se pun pulpele de curcan in acest vas, se acopera si se lasa la frigider pentru 12 ore.
  4. Se scot pulpele de curcan din marinada si se aseaza pe un platou.
  5. Se dau la cuptor, la foc mediu, din cand in cand pulpele se stropesc cu marinada.

Foarte buna si foarte frageda aceasta friptura, multumesc slabutei Onetotilia pentru sugestie in ce priveste marinada. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Pofta buna!

O pulpa de curcan are 257.5 gr. Eu am servit cu un sote de ciuperci si sos de rosii. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Informatii nutritionale Pulpe de curcan marinate, la cuptor

1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Rulada de curcan cu cascaval

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se taie in felii, se sareaza si pipereaza.
  2. Se aseaza bucatelele de cascaval si se ruleaza. Se leaga cu o ata.
  3. Deasupra se pun felii de cascaval.
  4. Rulourile se aseaza pe o tava si se dau la cuptor, pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 560 gr rulada. O portie de rulada de curcan are ~140 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu cascaval

1x1.trans Rulada de curcan cu cascaval

Frigarui de curcan “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Foarte simplu de facut, cu ingrediente sanatoase si ies frigarui tare buni. 1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

I-am facut cu carne de curcan (imi place mult de tot acest tip de carne), cateva tipuri de legume si in 40 de minute asteptare a iesit o cina dietetica si gustoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se spala, se taie in “cubulete”, care se pun pe un prosop de bucatarie, ca sa nu fie pline cu apa. Se sareaza si pipereaza, dupa gust.
  2. Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite. Se sareaza dupa gust.
  3. Rosiile se spala si se taie in 4 jumatati. Se sareaza dupa gust.
  4. Ciuperci se spala bine. Se sareaza dupa gust.
  5. Toate aceste ingrediente se adauga in ordinea dorita pe betele de frigarui.
  6. Se pun in cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute, depinde de grosimea bucatilor de carne.

Pofta buna!

O portie are 260 gr.

Informatii nutritionale Frigarui de curcan “Slabuta”

1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta
1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta