Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa de linte, bio

Cina, Pranz, Retete Bio

Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea. 1x1.trans Supa de linte, bio

Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.

“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica. 1x1.trans Supa de linte, bio

Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.

Ii multumesc pentru aceasta reteta. 1x1.trans Supa de linte, bio

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • linte verde uscata, bio – 320 gr
  • ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
  • usturoi – 18 gr
  • rosii – 225 gr
  • frunze dafin (3-4 frunze)
  • ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
  • sare de masa dupa gust
  • marar – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Lintea se spala bine si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.

Pofta buna!

O portie de supa de linte are 220 gr –  275 gr.

Informatii nutritionale Supa de linte, bio

1x1.trans Supa de linte, bio

Ardei umpluti, fara orez

Cina, Pranz

Am asteptat vara ca sa pot face niste ardei umpluti, dar cu ardei “adevarati”, de la tara. Ardei, a caror miros si gust nu ai cum sa il confunzi cu ardeii din mijlocul iernii din marile magazine.

In general, vara incerc sa mananc cat mai multe legume, e pacat sa nu profiti de acest sezon. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Iata ca a venit si randul lor, pana acum erau ciupercile umplute, acum vor fi ardeii umpluti. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ii multumesc slabutei Ioana slaba care m-a fermecat cu aceasta reteta, pe care v-o recomand si voua cu multa caldura. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru umplutura:

  • 8 ardei grasi, bio
  • carne porc slaba, bio – 600 gr
  • sare, piper – dupa gust
  • 10 oua de prepelita, bio
  • patrunjel – 30 gr
  • marar – 30 gr
  • ceapa verde – 57 gr
  • ciuperci – 140 gr

Pentru sos de rosii:

  • 2 ardei
  • rosii – 590 gr
  • sare, piper
  • ceapa
  • ulei de masline extravirgin – 1 lingura

Mod de preparare:

  1. Toata carnea se toaca si se amesteca cu o ceapa, ciuperci, oua, verdeata, sare si piper.
  2. Se umplu cei 8 ardei cu aceasta “pasta” (mi-a ajuns compozitia la fix) si se pun intr-un vas de yena.
  3. Se toaca capacelele de ardei si se mai pun 2 ardei tocati, care se calesc, impreuna cu o ceapa, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin. De asemenea, se adauga rosii date prin masina de tocat (sau pe razatoare). Se amesteca incet pana se obtine un sos.
  4. Sosul se toarna peste ardei si se da la cuptor preincalzit, pentru 45 de minute.
  5. Se serveste cu smantana sau iaurt .

Pofta buna!

O portie are 2 ardei, iar un ardei umplut cantareste 200 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti

1x1.trans Ardei umpluti, fara orez
1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Mancarica de pastai galbene, bio

Cina, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ciuperci umplute “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ador ciupercile, in orice combinatii, la cuptor, in salate, la gratar. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Nu puteam sa nu fac ceva si cu ciupercute pentru dieta South Beach.

Mama a fost in extaz de la aceste ciuperci umplute, am repetat nu o data reteta. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ciuperci champignon crude – 840 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 109 gr
  • ceapa verde – 24 gr
  • usturoi – 12 gr
  • frunze de patrunjel – 15 gr
  • marar – 15 gr
  • sare de masa – 3 gr
  • piper negru – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Se spala bine ciupercile.
  2. Se rup coditele.
  3. Se pun coditele in robot si se toaca, ca sa se faca o pasta.
  4. Se amesteca cu sare, piper, marar, patrunjel, usturoiul pisat si ceapa verde tocata.
  5. Se aranjeaza ciupercile pe o tava, se umplu cu pasta de mai sus, iar deasupra se pune cascavalul razuit.
  6. Se dau la cuptor cam 20 minute.

Se fac foarte repede, cred ca asta este inca un aspect care imi place foarte mult la ciuperci, nu mori de foame pana se fac. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Pofta buna!

Informatii nutritionale Ciuperci umplute (calorii, proteine, grasimi, carbohidrati)

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Gratin de dovlecei

Cina, Pranz

Gratinul de dovlecei a fost prima reteta pe care am facut-o marti (22 iunie), cand ne-am apucat cu mama de dieta South Beach faza I. 1x1.trans Gratin de dovlecei

V-o recomand cu multa caldura, a iesit tare buna mancarica. 1x1.trans Gratin de dovlecei

Ingrediente pentru 6 portii:

  • dovlecei – 740 gr
  • branza de vaci 0% grasime – 400 gr
  • rosii – 290 gr
  • mozzarella – 68 gr
  • branza de oaie – 56 gr
  • carne slaba de porc (degresata) fiarta – 230 gr
  • oua proaspete bio – 4 bucati
  • sare de masa si piper – dupa gust
  • patrunjel – 10 gr
  • marar – 10 gr
  • ceapa verde – 30 gr
  • cascaval – 56 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
  2. Se ia un vas de yena.
  3. Se pune un strat de dovlecei, sare, piper, carne taiata cubulete si branza de oaie, apoi branza de vaci, ceapa verde si mararul cu patrunjel, tocate marunt.
  4. Apoi, iar se reia cu dovlecei si se mai face un strat.
  5. Deasupra se pun feliile de rosii, se toarna ouale batute, mozzarella si cascavalul ras.
  6. Se da la cuptor, cam 2 ore, la foc mediu.
  7. Se verifica cu un cutit, cand este gata. Depinde foarte mult de cat de groase va ies straturile.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Gratin de dovlecei (calorii, proteine, grasimi, carbohidrati)

1x1.trans Gratin de dovlecei