Gratinul de dovlecei a fost prima reteta pe care am facut-o marti (22 iunie), cand ne-am apucat cu mama de dieta South Beach faza I.
V-o recomand cu multa caldura, a iesit tare buna mancarica.
Ingrediente pentru 6 portii:
- dovlecei – 740 gr
- branza de vaci 0% grasime – 400 gr
- rosii – 290 gr
- mozzarella – 68 gr
- branza de oaie – 56 gr
- carne slaba de porc (degresata) fiarta – 230 gr
- oua proaspete bio – 4 bucati
- sare de masa si piper – dupa gust
- patrunjel – 10 gr
- marar – 10 gr
- ceapa verde – 30 gr
- cascaval – 56 gr
Mod de preparare:
- Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
- Se ia un vas de yena.
- Se pune un strat de dovlecei, sare, piper, carne taiata cubulete si branza de oaie, apoi branza de vaci, ceapa verde si mararul cu patrunjel, tocate marunt.
- Apoi, iar se reia cu dovlecei si se mai face un strat.
- Deasupra se pun feliile de rosii, se toarna ouale batute, mozzarella si cascavalul ras.
- Se da la cuptor, cam 2 ore, la foc mediu.
- Se verifica cu un cutit, cand este gata. Depinde foarte mult de cat de groase va ies straturile.
Pofta buna!