Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Souffle in straturi “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
  2. Ciupercile se taie marunt.
  3. Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
  4. Ceapa si prazul se taie inele.
  5. Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  6. Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
  8. Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  9. Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  10. Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
  11. Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
  12. Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
  13. La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
  14. Se da la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.

Informatii nutritionale Souffle in straturi “Slabuta”

1x1.trans Souffle in straturi Slabuta

Sarmale fara orez “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 9 portii:

Mod de preparare:

  1. Frunzele de varza se pun intr-o cratita, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa asa pana se inmoaie frunzele de varza.
  2. Carnea de curcan se da prin masina de tocat, la fel si dovleceii cu ceapa.
  3. Se amesteca cu sare, piper si cimbru.
  4. Frunzele de varza dupa ce s-au inmuiat se umplu cu pasta de carne, se ruleaza ca sarmalele si se pun intr-un vas yena.
  5. Separat se dau pe razatoare rosiile, se arunca cojile.
  6. Se amesteca cu putina sare si oregano.
  7. Se toarna deasupra sarmalelor si se da la cuptor.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2230 gr. O portie de sarmale fara orez (5 sarmale) are ~250 gr.

Informatii nutritionale Sarmale fara orez “Slabuta”

1x1.trans Sarmale fara orez Slabuta

Crevete cu sos de usturoi

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Crevetele se lasa la dezghetat.
  2. Se prepara sosul din frisca, patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat.
  3. Cand crevetele s-au dezghetat, se scug de surplusul de apa si se toarna sosul de usturoi peste ele.
  4. Deasupra, se presara putin patrunjel.

Pofta buna!

O portie de crevete cu sos are 460 gr (crevetele sunt cu coaja).

Informatii nutritionale Crevete cu sos de usturoi

1x1.trans Crevete cu sos de usturoi

Aspic “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Creatia de mai jos a fost facuta intr-o noapte, in care nu aveam somn si ma chinuia inspiratia. 1x1.trans Aspic Slabuta

A meritat efortul depus, a iesit o opera culinara originala, dietetica si foarte gustoasa. 1x1.trans Aspic Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
  2. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
  3. Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
  4. Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
  5. Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
  6. Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
  7. Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui – rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
  8. Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
  9. Se da la frigider pana cand se intareste.
  10. Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
  11. Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
  12. Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
  13. Se poate servi imediat.

Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2280 gr de aspic. O portie de aspic are ~230 gr.

Informatii nutritionale Aspic “Slabuta”

1x1.trans Aspic Slabuta

Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Da, iar pastai galbene1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Reteta aceasta m-a innebunit… alimentele pe care le mancam mai rar sunt mai bune la gust. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Anul acesta nu voi mai avea ocazie sa mananc pastai proaspete, asa ca profit inca o data de ele. Am schimbat putin reteta precedenta si i-am adaugat in compozitie carnita de curcan, deci, nu mai este de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Pastaile galbene se curata de codite si se spala bine.
  2. Carnea de curcan se taie cubulete mai mici.
  3. Intr-un vas mare se pun 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele.
  4. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea de curcan. Se amesteca si se mai prajeste cam 10 minute, la foc mediu.
  5. Se adauga pastaile galbene, rupte in doua, se amesteca.
  6. Deasupra se toarna rosiile pasate, usturoiul pisat, ardeiul gras taiat feliute.
  7. Se da focul mic si se acopera. Se tine pe foc pana cand mancarica este gata.
  8. La sfarsit se presara mararul, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, se amesteca si se lasa acoperit 10 minute.
  9. Se poate servi imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 2875 gr de mancarica de pastai. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene cu carne