Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tarta cu urda si dovlecei

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine si se dau pe razatoare.
  2. Separat, ouale se bat spuma, iar urda se marunteste cu o furculita.
  3. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se aseaza primul strat de dovlecei razuiti, apoi urda.
  5. Se sareaza si pipereaza.
  6. Se aseaza al doilea strat de dovlecei razuiti si urda.
  7. Si tot asa, pana se termina ingredientele.
  8. La sfarsit se toarna deasupra ouale batute spuma.
  9. Se da la cuptor pentru 35-45 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 815 gr tarta. O portie de tarta cu urda are ~205 gr.

Informatii nutritionale Tarta cu urda si dovlecei

1x1.trans Tarta cu urda si dovlecei

Ciulama de ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba 15%
  • 1 lingura de faina spelta (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.

Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Ciulama de ciuperci

1x1.trans Ciulama de ciuperci

“Placinta dietetica” cu urda

Cina, Mic dejun, Pranz

Multumesc slabutei Sherpika pentru inspiratie. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se scobesc de miez.
  2. Urda se amesteca cu ouale, sarea, mararul tocat marunt.
  3. Dovleceii se umplu cu pasta de urda.
  4. Deasupra se presara mozzarella razuita.
  5. Se pun pe o tava si se dau la cuptor pentru 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Ies niste placinte delicioase. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Din ingredientele de mai sus rezulta 1270 gr de “placinta”. O portie placinta are ~210 gr.

Informatii nutritionale “Placinta dietetica” cu urda

1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Farfalle cu sos de rosii

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Farfalle se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
  3. Cand devine rumena, se adauga pulpa de rosii pasata, sa sareaza si condimenteaza cu oregano.
  4. Se amesteca si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Farfalle se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  6. Deasupra se toarna sosul de rosii si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 818 gr de farfalle. O portie de farfalle are ~205 gr.

Informatii nutritionale Farfalle cu sos de rosii

1x1.trans Farfalle cu sos de rosii

Painite 11% fibre, din spelta, tarate de grau, tarate de ovaz, mac

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 30 felii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o masa uniforma.
  2. Se tapeteaza o forma mai maricica cu hartie de copt, se intinde masa obtinuta.
  3. Se inteapa cu o furculita.
  4. Se taie in “felii” blatul, se da la cuptor, la foc mare 15 minute, dupa, la foc mic, pana este gata (~30-35 minute).

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc ~30 felii de painite. O felie de painita are ~30 gr.

Informatii nutritionale Painite cu 11% fibre