O variatiune pe tema “painite crocante cu multe fibre” este si aceasta reteta.
De data aceasta am scos drojdia, am inlocuit apa cu laptele degresat si am introdus ingrediente noi ca: uleiul de masline si fructoza.
Foarte bune painitele. Recomand cu caldura celor care au probleme cu tranzitul. Efect garantat!
Ingrediente (8 felii painite):
- faina de spelta – 160 gr
- tarate de grau, crude/neprelucrate – 140 gr
- seminte de mac – 50 gr
- fructoza – 6 gr (1 lingurita fara varf)
- sare de/pentru masa – 1/2 lingurita ceai
- lapte de consum degresat 0,1% – 320 ml
- ulei de masline extra virgin – 28 ml
Mod de preparare:
- Faina de spelta se amesteca cu tarate, seminte de mac, fructoza si sare.
- Se incorporeaza uleiul de masline, iar apoi laptele.
- Se amesteca foarte bine, pana cand se obtine o pasta.
- Forma de copt o alegeti in functie de ce aveti acasa. Eu am tapetat o forma de copt (pentru blaturi de tarte), am rasturnat pasta, am repartizat uniform, am impartit “tarta” in felii, am “intepat” cu furculita si am dat la cuptor preincalzit, la foc mic pentru 30-40 minute.
- Imediat ce sunt gata, painitile se scot din forma, se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop ca sa nu se intareasca.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus se primesc 8 felii de painite. O felie de painita are 58 gr.