Ingrediente:
- lapte degresat natural 0.5% grasime – 500 gr
- branza de vaci 2% grasime – 500 gr
- ou de gaina, integral – 3 bucati
- fructoza – 60 gr
- coacaze negre congelate – 250 gr
- mure congelate – 300 gr
- pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 37 gr
Mod de preparare “blat”:
- In primul rand se prepara “blatul”.
- Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
- Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
- Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.
Mod de preparare crema:
- Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
- Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
- Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
- Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.
Mod de preparare prajitura:
- Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
- Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
- Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
- Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.
Am preparat aceasta reteta. Este foarte delicioasa. Atat am schimbat in toata reteta, ca am folosit miere ca indulcitor, si am folosit lapte normal, nu degresat, si am folosit mascarpone.
Răspunde