Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

Macerare (24 ore)

Mixul din 8 componente se amesteca cu malai, suc de lamaie, suc de ananas si apa.

Se lasa la macerat 24 de ore (vezi beneficiile macerarii cerealelor: Cereale – macerare)

Prepararea propriu-zisa

Aluatul se da prin blender ca sa se formeze o pasta omogena.

Se adauga ouale si extractele de vanilie si migdale.

Kiwi se da prin blender.

Forma de copt se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.

Se aseaza pasta de aluat, se preseaza bine pe forma tavii.

Se rastoarna piure-ul de kiwi si se da la cuptor preincalzit. Se face la foc mediu spre mic. Blatul trebuie sa fie rumen, nu ars!

Ciocolata se topeste en bain-marie si se rastoarna peste tarta asa cum va doriti. Se lasa la racit.

Informatii nutritionale Tarta, fara zahar, cu piure de kiwi “Slabuta”

1x1.trans Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara Slabuta 1x1.trans Tarta, fara zahar, (din aluat macerat 24 ore) cu piure de kiwi si glazura de ciocolata amara Slabuta

Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente:

Mod de preparare “blat”:

  1. In primul rand se prepara “blatul”.
  2. Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
  3. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
  5. Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
  2. Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
  3. Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
  4. Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.

Mod de preparare prajitura:

  1. Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
  2. Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
  3. Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
  4. Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.

Informatii nutritionale pentru Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu fructe (fara aluat) Slabuta

Tort dietetic “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Prajitura dietetica cu capsuni “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • fructoza, inlocuitor de zahar – 24 gr
  • capsuni – 530 gr
  • faina de grau, integrala – 100 gr
  • chefir 3,5 % – 100 gr
  • oua proaspete – 2 bucati
  • praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr

Mod de preparare:

  1. Capsunile se spala bine si se taie feliute.
  2. Separat, intr-un vas se amesteca bine restul de ingrediente (faina, ouale, chefirul, fructoza si praful de copt).
  3. Apoi se adauga capsunile si se amesteca incet, pentru uniformizare.
  4. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor preincalzit, cam 1 ora.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Prajitura dietetica cu capsuni

1x1.trans Prajitura dietetica cu capsuni Slabuta

Prajitura dietetica cu portocale “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

  • portocale – 854 gr
  • praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr
  • faina de grau, integrala – 200 gr
  • fructoza, inlocuitor de zahar – 150 gr
  • albus de ou – 125 gr (4 bucati)
  • iaurt gras 2,8% grasime – 200 gr

Mod de preparare:

  1. Se bat albusurile de ou spuma, se amesteca cu fructoza, iaurt si esenta de vanilie.
  2. Faina se amesteca cu praful de copt.
  3. Se incorporeaza in faina compozitia de oua cu iaurt si se amesteca bine.
  4. Apoi se adauga portocalele curatate de coaja si impartite in felii.
  5. Se pregateste o forma tapetata cu hartie de copt. In ea se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor preincalzit pentru 45-60 minute la foc mediu.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Prajitura dietetica cu portocale