Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tarta/platou colorat de legume “Slabute”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un platou mare, se acopera cu hartie de copt.
  2. Se intinde toata branza de vaci cu mana si se niveleaza pana se obtine o suprafata perfect nivelata si de grosime egala.
  3. Se sareaza dupa gust.
  4. Pe mijloc, cu ajutorul broccoli se “deseneaza” litera “S”, in jurul ei “se infige” in branza conopida.
  5. Apoi se presara ardeiul gras rosu taiat cubulete.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma si se presara cascavalul razuit.

Pofta buna!

Rezulta 1990 gr de tarta cu legume “Slabute”. O portie inseamna ~200 gr.

Informatii nutritionale Tarta/platou colorat de legume “Slabute”

1x1.trans Tarta/platou colorat de legume Slabute

Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz se amesteca cu taratele de ovaz si stafide si se acopera cu apa, lasandu-se la inmuiat vreo 4 ore.
  2. Dupa, se amesteca cu esenta de vanilie si cea de migdale, cacao si sirop de agave.
  3. Se ia o tava tapetata cu hartie de copt, pe ea se vor aseza biscuitii.
  4. Se pot folosi forme speciale pentru biscuiti sau se pot forma simplu cu mana, umezita in apa.
  5. Se dau la cuptor pentru 60 minute, foc mare primele 10 minute si dupa foc mic.

Pofta buna!

Rezulta 470 gr de biscuiti de ovaz, adica 20 biscuiti a cate 23.5 gr fiecare, o portie inseamna 2 biscuiti.

Informatii nutritionale Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave “Slabuta”

1x1.trans Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave Slabuta

Somon cu susan “Slabuta”

Ingrediente pentru 3 portii:

Mod de preparare:

  1. Somonul se spala si se pune pe un prosop de bucatarie.
  2. Se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt, pe ea se aseaza somonul file.
  3. Se sareaza, se presara oregano si semintele de susan.
  4. Se da la cuptor si se tine 40 minute.

Pofta buna!

Rezulta 290 gr de somon cu susan. O portie inseamna ~143.5 gr.

Informatii nutritionale Somon cu susan “Slabuta”

1x1.trans Somon cu susan Slabuta

Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Ingrediente pentru 2 portii:

  • vin alb sec – 250 ml
  • apa plata – 125 ml
  • ulei de masline – 100 ml
  • sare de/pentru masa – 6 gr
  • piper negru – 0.42 gr
  • praf (pudra) ghimbir macinat – 3.6 gr
  • carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), pulpa, carne si piele, cruda – 735 gr
  • suc natural de lamaie – 50 ml
  • usturoi – 24 gr (8 catei)

Mod de preparare:

  1. Pulpele de curcan se dezoseaza, se spala si se pun pe un prosop de bucatarie.
  2. Se ia un vas, in care se amesteca uleiul, vinul, sarea, piperul, usturoiul tocat, ghimbir, sucul de lamaie si apa.
  3. Se pun pulpele de curcan in acest vas, se acopera si se lasa la frigider pentru 12 ore.
  4. Se scot pulpele de curcan din marinada si se aseaza pe un platou.
  5. Se dau la cuptor, la foc mediu, din cand in cand pulpele se stropesc cu marinada.

Foarte buna si foarte frageda aceasta friptura, multumesc slabutei Onetotilia pentru sugestie in ce priveste marinada. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Pofta buna!

O pulpa de curcan are 257.5 gr. Eu am servit cu un sote de ciuperci si sos de rosii. 1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Informatii nutritionale Pulpe de curcan marinate, la cuptor

1x1.trans Pulpe de curcan marinate, la cuptor

Cheesecake cu urda si menta “Slabuta”

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Urda se amesteca cu chefir, fructoza, esenta de vanilie si ouale de gaina batute spuma.
  2. Cantitatea de menta trecuta la ingrediente se refera la frunze de menta gata spalate.
  3. Menta se amesteca cu urda.
  4. Se adauga stafidele.
  5. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
  6. Deasupra se presara fulgii de cocos si semintele de mac.
  7. Se da la cuptor pentru 120 minute, foc mediu.
  8. Se serveste rece.

Pofta buna!

Rezulta 2870 gr de cheesecake. O portie inseamna ~143.5 gr.

Informatii nutritionale Cheesecake cu urda si menta “Slabuta”

1x1.trans Cheesecake cu urda si menta Slabuta