Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Piure de conopida “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se pune in blender, se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.
  2. Se amesteca cu maioneza, sa sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Piure de conopida “Slabuta”

1x1.trans Piure de conopida Slabuta

Ciulama de ciuperci

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba 15%
  • 1 lingura de faina spelta (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna! Se serveste cu mamaliga.

Din ingredientele de mai sus rezulta 688 gr ciulama. O portie ciulama de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Ciulama de ciuperci

1x1.trans Ciulama de ciuperci

Lasagne

Ingrediente pentru 10 portii:

  • foi lasagne din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de lasagne.
  4. Se continua asezarea pe straturi.
  5. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  6. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  7. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  8. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr lasagne. O portie lasagne are ~278 gr.

Informatii nutritionale Lasagne

1x1.trans Lasagne

Sos Bolognese

Sos Bolognese (ragu alla bolognese in limba italiana sau sauce bolognaise in limba franceza) este un sos pe baza de carne pentru paste, originar din Bologna, Italia.

Sos Bolognese poate fi folosit la pizza, paste, lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • carne tocata de vita 5% grasime – 635 gr
  • ceapa – 130 gr
  • usturoi – 12 gr (3 catei)
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr
  • rosii pasate – 400 gr
  • rosii decojite cubulete in suc propriu – 800 gr
  • ulei de masline extra virgin – 44.1 ml (4.5 linguri supa – medii)
  • morcovi, cruzi – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.
  2. Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit, apoi se adauga rosiile.
  3. Se amesteca si se lasa la foc mediu 45 minute.
  4. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1660 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bolognese

1x1.trans Sos Bolognese

Sos Bechamel

Sos Béchamel cunoscut sub numele de sos alb (Blanche sos) este unul dintre sosurile principale din bucataria franceza si este folosit in multe retete din bucataria italiana, de exemplu, lasagne.

Grosimea sosului final depinde de proportiile de lapte si faina.

Sosul Béchamel se foloseste pentru lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune untul la incins si se presara faina.
  2. Se stinge cu lapte cate putin si se amesteca continuu.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 653 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bechamel

1x1.trans Sos Bechamel