Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Clatita cu seminte de in si fructoza

Multumesc slabutei Tina pentru aceasta minunata reteta.

Clatita a avut un gust neobisnuit, de caramel, foarte satioasa si buna. 1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Ingrediente pentru o clatita (72 gr):

  • 2 lingurite de fructoza
  • 1 ou batut spuma
  • 2 linguri de seminte de in
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Am macinat semintele de in.
  2. Le-am amestecat cu oul batut bine, fructoza si esenta de vanilie.
  3. Se prajeste, fara ulei intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta o clatita de 72 gr.

Informatii nutritionale Clatita cu seminte de in si fructoza

1x1.trans Clatita cu seminte de in si fructoza

Mancare de mazare, de post

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post

Vinete gratinate

Ingrediente pentru 6 portii:

  • vinete – 590 gr
  • branza burduf framantata – 250 gr
  • mozzarella – 97 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ceapa – 123 gr
  • pulpa de rosii taiate cubulete – 400 gr
  • rosii coapte, crude – 134 gr

Mod de preparare:

  1. Vinetele se curata de coaja si se taie felii (de-a lungul).
  2. Intr-o tigaie de teflon se caleste ceapa in 2 linguri ulei. Cand ceapa este rumena se adauga vinetele felii si se amesteca incet, se tine pe foc cam 10 minute.
  3. Se ia un vas de yena si se aseaza  primul strat de vinete, deasupra se presara branza de burduf si rosii taiate cubulete.
  4. Apoi – al doilea strat de vinete, rosii si branza.
  5. Ultimul strat se acopera de rosii coapte, taiate felii, si mozzarella razuita.
  6. Se da la cuptor pentru 60 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1340 gr de vinete gratinate. O portie are ~ 220 gr.

Informatii nutritionale Vinete gratinate

Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Iata un desert dietetic, o reteta de post si o gustare delicioasa. 1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Merele se spala si li se fac gropite, cu un cutit, pe ambele parti.
  2. Se aseaza pe un platou cu hartie de copt.
  3. In gropita se toarna sirop de agave, se presara scortisoara.
  4. Se dau la cuptor, se tin pana devin moi.

Pofta buna!

Un mar copt are ~88 gr.

Informatii nutritionale Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Mar (verde) copt cu miere

Iata un desert dietetic, o reteta de post si o gustare delicioasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Merele se spala si li se fac gropite, cu un cutit, pe ambele parti.
  2. Se aseaza pe un platou cu hartie de copt.
  3. In gropita se pune miere de salcam, se presara scortisoara.
  4. Se dau la cuptor, se tin pana devin moi.

Pofta buna!

Un mar copt are ~160 gr.

Informatii nutritionale Mar (verde) copt cu miere

1x1.trans Mar (verde) copt cu miere