Profit de aceasta vacanta la parintii mei si incerc sa mananc alimente “curate”, fara hormoni, antibiotice, aditivi sau alte “minunatii” alimentare.
Chiar daca a trebuit sa astept 3 ore ca sa se faca pulpele, merita fiecare minut asteptat, nu se compara la gust carnea de pui cu cea din comert. Cu totul altceva…
Pulpele se spala bine, se sareaza si se pipereaza.
Se pun intr-o tava, pe langa se aseaza rosiile intregi, maslinele si deasupra se presara ceapa taiata inele.
Se da la cuptor, la foc mediu si se tin acolo cam 3 ore. S-au facut foarte greu, asa am realizat diferenta dintre puii vanduti in comert si cei de tara. A iesit o minunatie.
Pofta buna!
O portie contine o pulpa de pui si legume, ~170 gr.
Ma tot intreba mama de cateva zile ce vom face din conopida aceea… Si cum demult nu am mancat ceva lichid, m-am gandit sa incerc o supa crema mai in propriul stil, mai dietetica, dar sa fie si buna.
Bineinteles, smantana si faina nu au ce cauta aici. Dar, chiar si asa, a iesit ceva foarte bun.
De cand poftesc la sarmale… Si tot de atunci, aproape luna de luna, imi zic: … gata weekend-ul acesta mi le fac, dar iar mai apare cate ceva si sarmalele trec nici macar pe locul 2, ci pe 10. Si cum pentru a face sarmalute asa cum imi plac mie, adica micute, iti trebuie mult timp, asa au trecut multe luni fara sarmale.
Dar acum este mama care m-a ajutat si le-am terminat foarte repede. :)
Foarte bune, deloc nu le lipseste orezul, dietetice si satioase sarmalutele mele. Poftiti la masa!
Ingrediente pentru 6 portii:
carne porc fara grasime – 990 gr
ciuperci – 303 gr
ceapa – 69 gr
ceapa verde – 52 gr
foi vita de vie – 533 gr
ulei masline – 1 lingura
sare, piper – dupa gust
piure de rosii (obtinut prin tocarea rosiilor proaspete) – 150 gr
Mod de preparare:
Carnea de porc se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile si ceapa.
Intro tigaia incinsa se pune 1 lingura ulei de masline si se prajeste putin compozitia obtinuta.
Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, sare si piper.
Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 gr de piure de rosii amestecat cu 50 gr apa si se da la cuptor. Deasupra se pune si capacul.
Cand sosul de rosii da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic. Sarmalele se tin la cuptor pana sunt gata.
Pofta buna!
Se servesc cu putina smantana slaba sau chefir.
O portie are 10-12 sarmale, iar o sarma cantareste ~ 17-20 gr.
Conceptul Slabute s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim...citeste
Semneaza!
Cine este Slabuta?
In comunitate sunt cunoscuta sub numele de Slabuta si in 2008, alaturi de D-nul Dorin Sîrbu (cunoscut pe Slabute ca Vadmin), am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos, comunitatea care sta la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania...citeste