Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Omleta cu oua de prepelita bio

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete Bio

Un mic dejun rapid, satios, nutritiv, sanatos si pe deasupra dietetic.

Nu e vorba de 3 in 1, ci chiar de 5 in 1. 1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Foarte bune ouale de prepelita; omleta este fina si delicioasa, nu este nevoie de sare.

Ingrediente pentru 1 portie:

  • oua de prepelita – 100 gr (10 bucati)
  • ulei de masline extra virgin – 4.4 ml (1 lingurita ceai)
  • marar – 5 gr

Mod de preparare:

  1. Ouale de prepelita se bat spuma si se amesteca cu mararul tocat.
  2. Se incalzeste tigaia, se pune uleiul de masline.
  3. Se toarna compozitia in tigaie si se prajeste pe ambele parti.

Pofta buna!

O portie de omleta cu oua de prepelita are 67 gr.

Informatii nutritionale Omleta cu oua de prepelita

1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Friptura de iepure bio “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

Nu am mai mancat iepure de o gramada de ani…

Imi aduc aminte cand eram mica, bunicul avea multi iepuri si ori de cate ori veneam in vacanta la bunici, mereu ma astepta cu o bucatica delicioasa de friptura de iepure.

Chiar nu mai stiam ce gust are aceasta carne…

Tata a adus carne de iepure, de la tara, fara sa ma intrebe daca vreau sau nu. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta A fost o surpriza.

Singurul fel de mancare, cu carne de iepure, care ma “da jos” este friptura de iepure marinat. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Asta am si facut…

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Mai intai se face marinada.
  2. Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piperul boabe si frunzele de dafin.
  3. Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
  4. Dupa, se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
  5. Se face cam 1h 30 min.
  6. La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Pofta buna!

O portie de friptura de iepure are 240 gr.

Informatii nutritionale Friptura de iepure “Slabuta”

1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta
1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

M-au innebunit slabutele cu ardeii umpluti cu branza de vaci. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Am “suferit” in tacere, dar acum cu ardeii adusi de la tara am facut si eu ardei umpluti, ca sa nu raman cu pofta in cui. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine branza de vaci, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 170 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu branza

1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

Nu stim cum voi, dar eu cand aud “placinta cu branza” ma apuca un fel de nostalgie. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Niciodata nu o sa uit placintele bunicii, vai cata verdeata obisnuia sa puna si imi placeau atat de mult, pufoase, calde si cu multa ceapa verde si marar.

Nici nu imi dadeam seama cand goleam farfurioara mea. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

De atunci, placinta cu branza este un lucru deosebit pentru mine.

Dar, cum ma feresc de aluat, a trebuit sa inventez ceva care sa imite cat mai bine placintica bunicii. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

In reteta mea ingredientul-baza pentru aluat sunt dovleceii.

Neaparat sa raciti placinta inainte de servire; este nemaipomenita si, bineinteles, o placinta dietetica. 1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
  2. Apoi se pun intr-un castronel si se inabusa cam 20 minute, ca sa le scada apa.
  3. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  4. Se lasa cam 30 minute pana se scurge apa din ei.
  5. Dupa, se amesteca cu 2 oua batute, sare si usturoiul pisat.
  6. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.
  7. Separat se amesteca branza de vaci cu 1 ou, ceapa verde tocata marunt si sarea.
  8. Se pune deasupra “aluatului” din dovlecei si se da la cuptor, cam 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Se serveste rece.

O portie de placinta cu branza are 212.5 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza, fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza, fara aluat Slabuta

Humus “South Beach”

Cina, Pranz

Reteta de humus se potriveste pentru dieta South Beach, ca sursa de inspiratie mi-a servit acest articol.

Am facut pentru prima data acest fel de mancare si sa va spun sincer, eu nu imi aduc aminte sa fi mancat vreodata humus. 1x1.trans Humus South Beach

Nu stiu de ce, m-am tot ferit de tot ce inseamna boabe uscate (fasole, mazare, naut, etc).

Am fost suprinsa sa descopar un gust nou, aromat si ceva mai neobisnuit pentru papilele mele gustative. 1x1.trans Humus South Beach

Reteta de humus poate fi mancata si in perioada postului.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Nautul se pune peste noapte la inmuiat.
  2. Se fierbe cam 40 minute, se verifica daca a devenit moale si se sfarama.
  3. Se varsa, separat, apa in care a fiert si se pune deoparte la racit.
  4. Se spala ceapa verde; se curata usturoiul.
  5. Cand nautul s-a racit, se pune in blender impreuna ceapa verde si usturoiul.
  6. Trebuie sa se obtina o pasta, daca este prea uscat se mai adauga din apa pusa deoparte.
  7. Apoi, se adauga sarea, boiaua, uleiul de masline, zeama de lamaie.
  8. Se amesteca bine.
  9. Deasupra se presara frunzele de patrunjel tocate marunt.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Humus

1x1.trans Humus South Beach