Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Rulada din omleta (oua de prepelita)

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Ouale de prepelita se bat bine cu o furculita.
  2. Tigaia se incalzeste, se pune 1 lingurita ulei de masline extravirgin.
  3. Se toarna ouale batute si se prajeste omleta pe ambele parti.
  4. Cand este gata, se pune intr-o farfurie.
  5. Se aranjeaza feliile de crenvursti (se taie cam in 8 felii), deasupra se pune ceapa verde taiata marunt, apoi branza de vaci, apoi mararul si se face rulada.
  6. La sfarsit se pune o presa ca sa ramana rulada ca un “cilindru”. 1x1.trans Rulada din omleta (oua de prepelita)

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 440 gr, iar o portie de rulada are 220 gr.

Informatii nutritionale Rulada din omleta

Drob “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Mare pofta de drob m-a coplesit in aceasta zi… 1x1.trans Drob Slabuta Si cel mai ciudat lucru este ca nu vreau drob traditional (cu miel), ma tenteaza doar ideea drobului, care are oul fiert la mijloc, iar cand tai feliute din el, se vede si o sectiune din ou. 1x1.trans Drob Slabuta

De aceea, nu este important ce contine acest drob, dar este musai sa aiba oul fiert la mijloc. 1x1.trans Drob Slabuta Asa ca am inventat o reteta cu ce aveam prin casa, in principal legume. 1x1.trans Drob Slabuta

Ingrediente pentru 8-10 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin pe foc pana se inmoaie. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.
  2. Separat, intr-un vas mai mare, se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca de vita, taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt.
  3. Dupa ce dovleceii s-au racit si s-au scurs bine de apa, se adauga la compozitia de mai sus. Se amesteca bine.
  4. Se fierb 3 oua, sa fie tari.
  5. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  6. Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.
  7. Se pun cele 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului “drob”.
  8. Deasupra se pune restul compozitiei, ca sa acopere ouale.
  9. Se presara deasupra cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore, la foc mediu primele 30 minute si dupa la foc mic.
  10. Dupa ce este gata, se scoate din cuptor, se acopera si se lasa la racit.
  11. Abia dupa ce s-a racit, se rastoarna.

Pofta buna!

O portie de drob are  intre 150 – 185 gr.

Informatii nutritionale Drob “Slabuta”

Pulpe pui la cuptor cu legume

Cina, Pranz

Profit de aceasta vacanta la parintii mei si incerc sa mananc alimente “curate”, fara hormoni, antibiotice, aditivi sau alte “minunatii” alimentare.

Chiar daca a trebuit sa astept 3 ore ca sa se faca pulpele, merita fiecare minut asteptat, nu se compara la gust carnea de pui cu cea din comert. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume Cu totul altceva…

Ingrediente pentru 3 portii:

Mod de preparare:

  1. Pulpele se spala bine, se sareaza si se pipereaza.
  2. Se pun intr-o tava, pe langa se aseaza rosiile intregi, maslinele si deasupra se presara ceapa taiata inele.
  3. Se da la cuptor, la foc mediu si se tin acolo cam 3 ore. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume S-au facut foarte greu, asa am realizat diferenta dintre puii vanduti in comert si cei de tara. 1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume A iesit o minunatie.

Pofta buna!

O portie contine o pulpa de pui si legume, ~170 gr.

Informatii nutritionale Pulpe pui la cuptor cu legume

1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume
1x1.trans Pulpe pui la cuptor cu legume

Supa crema de conopida bio

Cina, Pranz, Retete Bio

Ma tot intreba mama de cateva zile ce vom face din conopida aceea… Si cum demult nu am mancat ceva lichid, m-am gandit sa incerc o supa crema mai in propriul stil, mai dietetica, dar sa fie si buna. 1x1.trans Supa crema de conopida bio

Bineinteles, smantana si faina nu au ce cauta aici. 1x1.trans Supa crema de conopida bio Dar, chiar si asa, a iesit ceva foarte bun.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Buchetelele de conopida se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Cand este moale, conopida se scurge de apa si se lasa la racit.
  3. Separat, se calesc putin ceapa si usturoiul intr-o lingurita de ulei de masline.
  4. Apoi se pun toate in blender (conopida, laptele, ceapa verde, ceapa si usturoiul prajit) si se mixeaza bine.
  5. Apoi, compozitia obtinuta se mai pune putin pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot.

Pofta buna!

Se poate servi rece sau fierbinte. O portie de supa crema are 200-300 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de conopida

1x1.trans Supa crema de conopida bio

Sarmale fara orez in foi de vita

Cina, Pranz

De cand poftesc la sarmale… Si tot de atunci, aproape luna de luna, imi zic: … gata weekend-ul acesta mi le fac, dar iar mai apare cate ceva si sarmalele trec nici macar pe locul 2, ci pe 10. 1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita Si cum pentru a face sarmalute asa cum imi plac mie, adica micute, iti trebuie mult timp, asa au trecut multe luni fara sarmale.

Dar acum este mama care m-a ajutat si le-am terminat foarte repede.  :)

Foarte bune, deloc nu le lipseste orezul, dietetice si satioase sarmalutele mele. Poftiti la masa! 1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita

Ingrediente pentru 6 portii:

  • carne porc fara grasime – 990 gr
  • ciuperci – 303 gr
  • ceapa – 69 gr
  • ceapa verde – 52 gr
  • foi vita de vie – 533 gr
  • ulei masline – 1 lingura
  • sare, piper – dupa gust
  • piure de rosii (obtinut prin tocarea rosiilor proaspete) – 150 gr

Mod de preparare:

  1. Carnea de porc se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile si ceapa.
  2. Intro tigaia incinsa se pune 1 lingura ulei de masline si se prajeste putin compozitia obtinuta.
  3. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, sare si piper.
  4. Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
  5. Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
  6. Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
  7. Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
  8. Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 gr de piure de rosii amestecat cu 50 gr apa si se da la cuptor. Deasupra se pune si capacul.
  9. Cand sosul de rosii da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic. Sarmalele se tin la cuptor pana sunt gata.

Pofta buna!

Se servesc cu putina smantana slaba sau chefir.

O portie are 10-12 sarmale, iar o sarma cantareste ~ 17-20 gr.

Informatii nutritionale Sarmale fara orez

1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita
1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita
1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita