Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Frigarui de curcan “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Foarte simplu de facut, cu ingrediente sanatoase si ies frigarui tare buni. 1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

I-am facut cu carne de curcan (imi place mult de tot acest tip de carne), cateva tipuri de legume si in 40 de minute asteptare a iesit o cina dietetica si gustoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de curcan se spala, se taie in “cubulete”, care se pun pe un prosop de bucatarie, ca sa nu fie pline cu apa. Se sareaza si pipereaza, dupa gust.
  2. Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite. Se sareaza dupa gust.
  3. Rosiile se spala si se taie in 4 jumatati. Se sareaza dupa gust.
  4. Ciuperci se spala bine. Se sareaza dupa gust.
  5. Toate aceste ingrediente se adauga in ordinea dorita pe betele de frigarui.
  6. Se pun in cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute, depinde de grosimea bucatilor de carne.

Pofta buna!

O portie are 260 gr.

Informatii nutritionale Frigarui de curcan “Slabuta”

1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta
1x1.trans Frigarui de curcan Slabuta

Ciuperci umplute cu mozzarella “Slabuta”

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Inca o variatiune pe tema “ciuperci umplute“. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

De data aceasta, am facut ceva mai simplu, dar la fel de gustos ca si aceste ciuperci umplute.

Erau ultimele 4 ciuperci gigant din frigider, plus un pic de mozzarella ramasa prin casoleta, si a iesit un aperitiv sau chiar si o garnitura minunata. 1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Ingrediente pentru 1 portie:

  • ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
  • sare, piper – dupa gust
  • mozzarella, bio (facuta de mine) – 75 gr
  • patrunjel tocat

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine. Se rup palariile de codite.
  2. Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
  3. Deasupra se presara cu sare si piper, dupa gust.
  4. Se pune cate o felie de mozzarella in fiecare palarie.
  5. Se da la cuptor, la foc mediu, cam 25 minute.
  6. Cand se scot din cuptor, deasupra se presara putin patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

O portie are  185 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci cu mozzarella “Slabuta”

1x1.trans Ciuperci umplute cu mozzarella Slabuta

Supa de linte, bio

Cina, Pranz, Retete Bio

Va spun sincer ca este prima mea experienta, atat culinara, cat si “gustativa” cu lintea. 1x1.trans Supa de linte, bio

Cand am fost sa ne plimbam prin oras, mama a sugerat sa ne luam o punguta si sa vedem daca este buna.

“Buna” este putin spus, supa de linte a fost super delicioasa, deosebita si dietetica. 1x1.trans Supa de linte, bio

Nestiind inca bine alimentul, nu am putut inventa nimic personal, reteta de supa fiind inspirata si adaptata dupa supica slabutei Medeeams.

Ii multumesc pentru aceasta reteta. 1x1.trans Supa de linte, bio

Ingrediente pentru 8-10 portii:

  • linte verde uscata, bio – 320 gr
  • ceapa verde (doar “capatanile”) – 140 gr
  • usturoi – 18 gr
  • rosii – 225 gr
  • frunze dafin (3-4 frunze)
  • ulei de masline extravirgin, bio – 32.8ml (2 linguri mari)
  • sare de masa dupa gust
  • marar – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Lintea se spala bine si se pune la fiert.
  2. Dupa ce da in clocot, se scurge si se arunca prima apa si se pune lintea in alta apa (fiarta in prealabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
  3. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
  4. Cand incepe sa fiarba, se adauga cepele taiate marunt, cateii de usturoi tocati, foile de dafin, uleiul de masline si se potriveste de sare.
  5. Se mai adauga si rosiile pasate.
  6. Cand supa este gata, deasupra se presara mararul tocat marunt.

Pofta buna!

O portie de supa de linte are 220 gr –  275 gr.

Informatii nutritionale Supa de linte, bio

1x1.trans Supa de linte, bio

Pizza fara aluat “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

In ziua a 4-a de South Beach m-a lovit o mare pofta de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Cum aluat, in general fainoase, nu este permis, a trebuit sa imi potolesc pofta cu ceva care sa fie conform cu dieta, dar si sa imi placa.

Asa ca, aluatul de pizza “Slabuta” are ingredientul-baza – ciupercile. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Pizza a fost foarte buna, iar slabuta Eirene a incantat toata familia cu ea. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta (link 1 si 2)

Ma bucur foarte mult ca le-a placut.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • oua (bio) proaspete de tara – 100 gr (2 bucati)
  • mozzarella (bio) (facuta de mine) – 95 gr
  • ciuperci champignon crude – 500 gr
  • rosii – 150 gr
  • ceapa verde – 15 gr
  • marar  – 20 gr
  • sare de masa dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • masline negre feliate – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde si mararul.
  2. La compozitia obtinuta se adauga 2 oua, sare si piper, dupa gust.
  3. Totul se amesteca foarte bine.
  4. Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 minute.
  5. Se feliaza rosiile si se taie rondele “batonul” de mozzarella.
  6. Se scoate “blatul” din cuptor si se pun pe el rosiile, maslinele si mozzarella.
  7. Iar se da la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Pofta buna!

O portie (1/4 pizza) are 180 gr.

Sugestie: se mai poate pune sunca, ardei gras, sau ton, sau orice alt topping de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Informatii nutritionale Pizza fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta
1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Ardei umpluti, fara orez

Cina, Pranz

Am asteptat vara ca sa pot face niste ardei umpluti, dar cu ardei “adevarati”, de la tara. Ardei, a caror miros si gust nu ai cum sa il confunzi cu ardeii din mijlocul iernii din marile magazine.

In general, vara incerc sa mananc cat mai multe legume, e pacat sa nu profiti de acest sezon. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Iata ca a venit si randul lor, pana acum erau ciupercile umplute, acum vor fi ardeii umpluti. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ii multumesc slabutei Ioana slaba care m-a fermecat cu aceasta reteta, pe care v-o recomand si voua cu multa caldura. 1x1.trans Ardei umpluti, fara orez

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru umplutura:

  • 8 ardei grasi, bio
  • carne porc slaba, bio – 600 gr
  • sare, piper – dupa gust
  • 10 oua de prepelita, bio
  • patrunjel – 30 gr
  • marar – 30 gr
  • ceapa verde – 57 gr
  • ciuperci – 140 gr

Pentru sos de rosii:

  • 2 ardei
  • rosii – 590 gr
  • sare, piper
  • ceapa
  • ulei de masline extravirgin – 1 lingura

Mod de preparare:

  1. Toata carnea se toaca si se amesteca cu o ceapa, ciuperci, oua, verdeata, sare si piper.
  2. Se umplu cei 8 ardei cu aceasta “pasta” (mi-a ajuns compozitia la fix) si se pun intr-un vas de yena.
  3. Se toaca capacelele de ardei si se mai pun 2 ardei tocati, care se calesc, impreuna cu o ceapa, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin. De asemenea, se adauga rosii date prin masina de tocat (sau pe razatoare). Se amesteca incet pana se obtine un sos.
  4. Sosul se toarna peste ardei si se da la cuptor preincalzit, pentru 45 de minute.
  5. Se serveste cu smantana sau iaurt .

Pofta buna!

O portie are 2 ardei, iar un ardei umplut cantareste 200 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti

1x1.trans Ardei umpluti, fara orez
1x1.trans Ardei umpluti, fara orez