Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Chiftelute de peste (macrou) “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ce faci cand ai pofta de chiftelute si peste?! Bineinteles, iti faci chiftelute de peste. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mi-am pus imaginatia in functiune si asta a iesit…

Chiftelute de peste fragede, suculente si dietetice. 1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Puteti folosi orice tip de peste mai putin “uscat”, eu aveam macrou.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • macrou file – 675 gr
  • sare, piper negru dupa gust
  • usturoi – 17 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 31 gr
  • ceapa verde – 41 gr
  • ceapa – 137 gr
  • marar – 13 gr
  • frunze de patrunjel – 13 gr
  • ou de gaina – 60 gr (1 ou)

Mod de preparare:

  1. Macrou se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se da prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, ceapa, ceapa verde si verdeata.
  2. Compozitia de mai sus se amesteca cu oul de gaina, sare, piper.
  3. Se formeaza chiftelute, care se pun pe o tava cu hartie de copt.
  4. Deasupra se presara cascavalul razuit.
  5. Se tin la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute.

Pofta buna!
O portie inseamna 4 chiftelute (160 gr).

Informatii nutritionale Chiftelute de peste “Slabuta”

1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta
1x1.trans Chiftelute de peste (macrou) Slabuta

Mancarica de pastai galbene, bio

Cina, Pranz, Retete "Slabuta", Retete Bio

In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Ingrediente pentru 6 portii:

  • pastai galbene proaspete – 950 gr
  • rosii – 500 gr
  • ceapa – 200 gr
  • ceapa verde – 46 gr
  • marar – 13 gr
  • patrunjel – 13 gr
  • ulei de masline extravirgin – 2 linguri
  • sare, piper – dupa gust
  • apa

Mod de preparare:

  1. Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
  2. Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
  4. Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
  5. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
  6. Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
  7. Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.

Pofta buna!

O portie are 300 – 330 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene

1x1.trans Mancarica de pastai galbene, bio

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

Mama a cumparat niste oua de prepelita, proaspete. Era foarte curioasa ce gust au. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Nu prea stiam ce sa fac,… iar omleta… 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde Asa ca mi-a venit aceasta idee de salata.

Ouale de prepelita mi-au placut, lasa un gust dulceag si fin in gura, partea cea mai grea a fost la spartul cojii, e mult mai rezistenta si altfel decat la ouale de gaina. Mi-a placut ca nici un ou nu seamana cu celalalt, “petele” sunt de diferite marimi si culori. 1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Reteta de salata am facut-o pentru mic dejun si se potriveste cu dieta South Beach faza I.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 10 oua de prepelita fierte tare
  • salate verde – 53 gr
  • marar proaspat – 29 gr
  • patrunjel proaspat – 18 gr
  • ulei de masline – 1 lingurita
  • otet – 1/2 lingurita
  • sare, piper – dupa gust
  • masline negre – 15 bucati
  • seminte de floarea soarelui decojite – 8 gr
  • branza de vaci slaba – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Salata se taie fasii.
  2. Se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, sarea, piperul, branza de vaci.
  3. Intr-un vas, separat, se amesteca otetul cu uleiul de masline si putina apa.
  4. Se toarna deasupra salatei si se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun ouale de prepelita taiate in jumatati.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Salata cu oua de prepelita

1x1.trans Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Ciuperci umplute “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ador ciupercile, in orice combinatii, la cuptor, in salate, la gratar. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Nu puteam sa nu fac ceva si cu ciupercute pentru dieta South Beach.

Mama a fost in extaz de la aceste ciuperci umplute, am repetat nu o data reteta. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ciuperci champignon crude – 840 gr
  • branza cu cheag tare Gouda – 109 gr
  • ceapa verde – 24 gr
  • usturoi – 12 gr
  • frunze de patrunjel – 15 gr
  • marar – 15 gr
  • sare de masa – 3 gr
  • piper negru – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Se spala bine ciupercile.
  2. Se rup coditele.
  3. Se pun coditele in robot si se toaca, ca sa se faca o pasta.
  4. Se amesteca cu sare, piper, marar, patrunjel, usturoiul pisat si ceapa verde tocata.
  5. Se aranjeaza ciupercile pe o tava, se umplu cu pasta de mai sus, iar deasupra se pune cascavalul razuit.
  6. Se dau la cuptor cam 20 minute.

Se fac foarte repede, cred ca asta este inca un aspect care imi place foarte mult la ciuperci, nu mori de foame pana se fac. 1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Pofta buna!

Informatii nutritionale Ciuperci umplute (calorii, proteine, grasimi, carbohidrati)

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

1x1.trans Ciuperci umplute Slabuta

Gratin de dovlecei

Cina, Pranz

Gratinul de dovlecei a fost prima reteta pe care am facut-o marti (22 iunie), cand ne-am apucat cu mama de dieta South Beach faza I. 1x1.trans Gratin de dovlecei

V-o recomand cu multa caldura, a iesit tare buna mancarica. 1x1.trans Gratin de dovlecei

Ingrediente pentru 6 portii:

  • dovlecei – 740 gr
  • branza de vaci 0% grasime – 400 gr
  • rosii – 290 gr
  • mozzarella – 68 gr
  • branza de oaie – 56 gr
  • carne slaba de porc (degresata) fiarta – 230 gr
  • oua proaspete bio – 4 bucati
  • sare de masa si piper – dupa gust
  • patrunjel – 10 gr
  • marar – 10 gr
  • ceapa verde – 30 gr
  • cascaval – 56 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala bine, se curata de coaja si se taie felii subtiri.
  2. Se ia un vas de yena.
  3. Se pune un strat de dovlecei, sare, piper, carne taiata cubulete si branza de oaie, apoi branza de vaci, ceapa verde si mararul cu patrunjel, tocate marunt.
  4. Apoi, iar se reia cu dovlecei si se mai face un strat.
  5. Deasupra se pun feliile de rosii, se toarna ouale batute, mozzarella si cascavalul ras.
  6. Se da la cuptor, cam 2 ore, la foc mediu.
  7. Se verifica cu un cutit, cand este gata. Depinde foarte mult de cat de groase va ies straturile.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Gratin de dovlecei (calorii, proteine, grasimi, carbohidrati)

1x1.trans Gratin de dovlecei