Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Chiftele “Mingiutele Slabutei”

Ingrediente pentru 5-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se fierbe 5 minute in apa sarata.
  2. Dupa, se scurge de apa si se taie in cubulete mici.
  3. Carnea, usturoiul si ceapa se dau prin masina de tocat.
  4. Se amesteca cu conopida, oua, sare, piper.
  5. Se formeaza chiftelutele, cu mainile umezite in apa rece.
  6. Se pun pe o tava cu hartie de copt si se da la cuptor cam 40 min, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc 22 de chiftele (1008 gr). O chifteluta are ~45 gr.

Informatii nutritionale Chiftele “Mingiutele Slabutei”

1x1.trans Chiftele Mingiutele Slabutei

Aspic “Slabuta”

Creatia de mai jos a fost facuta intr-o noapte, in care nu aveam somn si ma chinuia inspiratia. 1x1.trans Aspic Slabuta

A meritat efortul depus, a iesit o opera culinara originala, dietetica si foarte gustoasa. 1x1.trans Aspic Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
  2. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
  3. Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
  4. Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
  5. Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
  6. Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
  7. Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui – rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
  8. Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
  9. Se da la frigider pana cand se intareste.
  10. Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
  11. Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
  12. Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
  13. Se poate servi imediat.

Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2280 gr de aspic. O portie de aspic are ~230 gr.

Informatii nutritionale Aspic “Slabuta”

1x1.trans Aspic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta”

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Couscous cu menta, “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Couscous se prepara conform retetei de pe punga.
  2. Dupa ce s-a umflat, se adauga 2 linguri de ulei de masline, menta tocata marunt si zeama de lamaie.
  3. Se amesteca bine si se lasa asa cam 30 minute.
  4. Dupa, se adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat felii, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun maslinele si rosiile taiate felii.
  6. Se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, poate fi consumat.
  7. Se orneaza cu frunzulite/crengute de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 855 gr de salata de couscous. O portie are ~140 gr.

Informatii nutritionale Couscous cu menta

1x1.trans Couscous cu menta, Slabuta

Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, “Slabuta”

Da, iar pastai galbene1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Reteta aceasta m-a innebunit… alimentele pe care le mancam mai rar sunt mai bune la gust. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Anul acesta nu voi mai avea ocazie sa mananc pastai proaspete, asa ca profit inca o data de ele. Am schimbat putin reteta precedenta si i-am adaugat in compozitie carnita de curcan, deci, nu mai este de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Pastaile galbene se curata de codite si se spala bine.
  2. Carnea de curcan se taie cubulete mai mici.
  3. Intr-un vas mare se pun 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele.
  4. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea de curcan. Se amesteca si se mai prajeste cam 10 minute, la foc mediu.
  5. Se adauga pastaile galbene, rupte in doua, se amesteca.
  6. Deasupra se toarna rosiile pasate, usturoiul pisat, ardeiul gras taiat feliute.
  7. Se da focul mic si se acopera. Se tine pe foc pana cand mancarica este gata.
  8. La sfarsit se presara mararul, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, se amesteca si se lasa acoperit 10 minute.
  9. Se poate servi imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 2875 gr de mancarica de pastai. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene cu carne