Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Cannelloni cu urda “Slabuta”

Cannellonni (din grau dur) cu urda

Ingrediente pentru 11 portii:

  • cannelloni din faina din grau dur – 250 gr
  • urda – 250 gr
  • oua proaspete – 95 gr (2 bucati)
  • sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
  • lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100 ml
  • apa plata – 100 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60 gr
  • marar – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
  5. Laptele se amesteca cu apa.
  6. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
  7. Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  8. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  9. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  10. Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
  11. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  12. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu urda “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu urda Slabuta

Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

  • dovlecei – 945 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 500 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 70 gr
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
  2. O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza un strat de dovlecei, se preseaza bine, se sareaza si pipereaza.
  4. Deasupra se aseaza branza de vaci.
  5. Iarasi urmeaza un strat de dovlecei si tot asa pana la ultimul strat.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma.
  7. Se presara cascaval razuit.
  8. Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr placinta. O portie de placinta cu branza si dovlecei are ~255 gr.

Informatii nutritionale Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

1x1.trans Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta

Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie in buchetele.
  2. Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
  3. Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
  4. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
  5. Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
  6. Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
  7. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
  8. Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
  9. Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
  10. Ceapa verde se taie inele si se presara.
  11. Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
  12. Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
  13. Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat (II) Slabuta

Souffle in straturi “Slabuta”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
  2. Ciupercile se taie marunt.
  3. Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
  4. Ceapa si prazul se taie inele.
  5. Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
  6. Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
  8. Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  9. Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
  10. Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
  11. Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
  12. Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
  13. La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
  14. Se da la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.

Informatii nutritionale Souffle in straturi “Slabuta”

1x1.trans Souffle in straturi Slabuta