Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Guacamole

Guacamole este o reteta originara din Mexic. Ingredientul de baza este avocado.

Reteta guacamole poate fi adaptata dupa propriul gust. Se pot adauga, pe langa avocado, rosiile pasate, suc de lamaie, coriandru, usturoi si alte condimente.

Este o reteta dietetica, o reteta de post si foarte buna la gust. 1x1.trans Guacamole

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Avocado se curata de coaja si se taie in cubulete.
  2. Usturoiul se piseaza.
  3. Rosiile se dau pe razatoare.
  4. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta.
  5. Guacamole se serveste pe paine prajita sau ca “sos” in alte mancaruri.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 410 gr. O portie are ~100 gr.

Informatii nutritionale Guacamole

1x1.trans Guacamole

Cannelloni cu branza de vaci “Slabuta”

Stiu, reteta originala cannelloni trebuie facuta cu carne. 1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta

Eu am facut cu branza de vaci si nu regret deloc, foarte bune, seamana mult cu o placinta cu branza, o placinta dietetica. 1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta

Ingrediente pentru 12 portii:

  • cannelonni din grau dur – 250 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 800 gr
  • ceapa verde – 20 gr
  • marar – 25 gr
  • sare de/pentru masa – 6 gr
  • oua proaspete – 212 gr (4 bucati)
  • lapte de vaca pasteurizat 1,5% grasime – 200 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 130 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, branza de vaca se amesteca cu ouale, sarea, mararul si ceapa verde tocate marunt.
  5. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml lapte.
  6. Cannelloni se umplu cu pasta de branza de vaci si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  7. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  8. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  9. Se toarna 100 ml lapte si se presara cascavalul razuit ramas.
  10. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  11. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1687 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta

Sarmale fara orez “Slabuta”

Ingrediente pentru 9 portii:

Mod de preparare:

  1. Frunzele de varza se pun intr-o cratita, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa asa pana se inmoaie frunzele de varza.
  2. Carnea de curcan se da prin masina de tocat, la fel si dovleceii cu ceapa.
  3. Se amesteca cu sare, piper si cimbru.
  4. Frunzele de varza dupa ce s-au inmuiat se umplu cu pasta de carne, se ruleaza ca sarmalele si se pun intr-un vas yena.
  5. Separat se dau pe razatoare rosiile, se arunca cojile.
  6. Se amesteca cu putina sare si oregano.
  7. Se toarna deasupra sarmalelor si se da la cuptor.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2230 gr. O portie de sarmale fara orez (5 sarmale) are ~250 gr.

Informatii nutritionale Sarmale fara orez “Slabuta”

1x1.trans Sarmale fara orez Slabuta

Prepelite marinate, la gratar

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Intr-0 cratita, se amesteca otetul, vinul, apa, uleiul de masline, ceapa taiata rondele, frunzele de dafin, morcovii taiati felii si piperul negru.
  2. Se adauga prepelitele spalate in prealabil.
  3. Se acopera si se da la frigider pentru cel putin 8 ore.
  4. Se fac la gratar prepelitele.
  5. Se stropesc cu marinada.
  6. Morcovii se fac si ei pe gratar.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 385 gr de prepelita. O portie, 2 prepelite, are 192.5 gr.

Informatii nutritionale Prepelite marinate, la gratar

1x1.trans Prepelite marinate, la gratar

Crevete cu sos de usturoi

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Crevetele se lasa la dezghetat.
  2. Se prepara sosul din frisca, patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat.
  3. Cand crevetele s-au dezghetat, se scug de surplusul de apa si se toarna sosul de usturoi peste ele.
  4. Deasupra, se presara putin patrunjel.

Pofta buna!

O portie de crevete cu sos are 460 gr (crevetele sunt cu coaja).

Informatii nutritionale Crevete cu sos de usturoi

1x1.trans Crevete cu sos de usturoi