Ingrediente pentru 8 portii:
- nuci – 40 gr
- ou de gaina, integral – 45 gr (1 bucata)
- migdale, prajite, fara sare – 160 gr
- migdale, prajite, cu sare – 22 gr
- agenti de fermentatie, praf (pudra) de copt, dubla-actiune, superfosfat – 5 gr
- sirop de agave Bio – 65 gr
- ciocolata neagra, 72% cacao, fara zahar – 17 gr
- esenta de vanilie, imitatie, pe baza de alcool – 4 gr (1 lingurita)
- esenta de migdale – 4 gr (1 lingurita)
Mod de preparare:
- Se amesteca toate ingredientele (in afara de migdalele intregi).
- Din masa obtinuta se fac 16 fursecuri care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se pune cate o migdala in mijlocul fursecurilor si ciocolata neagra razuita.
- Deasupra se poate presara putina fructoza.
- Se dau la cuptor 180 C pentru 16 minute. Nu depasiti timpul, nu vor mai fi fragede.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 16 fursecuri de migdale, o portie inseamna 2 fursecuri (1 fursec are 20.3 gr), deci ~40.5 gr.