Ador pestele,… peste fiert, peste la gratar, peste la cuptor, ciorba de peste, salata de peste… intr-un cuvant toate mancarurile de peste.
Nu-mi explic de unde am aceasta mare pofta pentru peste, cert este ca in copilarie mama a avut grija sa ne invete cu peste de cel putin 3 ori pe saptamana.
Ingrediente pentru 10 portii:
- crap, crud – 680 gr (gata curatat)
- apa plata – 3000 ml
- fasole, pastai, galbena, congelata, toate tipurile, nepreparata – 500 gr
- leustean – 200 gr
- mustar, boabe, seminte – 2 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr
Mod de preparare:
- Se curata crapul, se spala bine si se portioneaza.
- Se pun 3 l de apa la fiert.
- Se adauga bucatile de peste, boabe de mustar, leusteanul si fasolea galbena.
- Se sareaza.
- Dupa ce da in clocot se fierbe cam 20-25 minute la foc mic.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 3100 gr de ciorba, o portie are ~310 gr.