Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Oua umplute dietetice, fara maioneza

“Ciupercute” dietetice (oua umplute)

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 12 jumatati de albus fiert (220 gr)
  • Ton maruntit – 60 gr
  • Galbenus fiert – 32 gr
  • Smantana 15% grasime – 5 gr (1 lingurita)

Mod de preparare:

  1. Jumatatile de ou fiert se umplu cu pasta obtinuta din galbenus, smantana si ton.
  2. Se aseaza pe o farfurie si pot fi servite.

Informatii nutritionale per 100 gr: Oua umplute, fara maioneza

Informatii nutritionale per o portie (2 oua umplute):

  • 48.5 kcal
  • 1.8 gr grasimi
  • 63.4 mg sodiu
  • 65.8 mg colesterol
  • 0.5 gr carbohidrati
  • 0 gr fibre
  • 0.3 gr zaharuri
  • 7.4 gr proteine

1x1.trans Oua umplute dietetice, fara maioneza

Oua umplute dietetice, cu maioneza light

“Ciupercute” dietetice (oua umplute)

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 12 jumatati de albus fiert (220 gr)
  • Ton maruntit – 60 gr
  • Galbenus fiert – 32 gr
  • Maioneza light – 40 gr
  • Rosii (“palarioare”) – 32 gr

Mod de preparare:

  1. Jumatatile de ou fiert se umplu cu pasta obtinuta din galbenus si ton.
  2. Se aseaza pe o farfurie si se ung cu maioneza.
  3. Deasupra se pun “palarioarele” facute dintr-o rosie.

Informatii nutritionale per 100 gr: Oua umplute cu maioneza light

Informatii nutritionale per o portie (2 oua umplute):

  • 67.2 kcal
  • 3.5 gr grasimi
  • 103.6 mg sodiu
  • 65.8 mg colesterol
  • 1.4 gr carbohidrati
  • 0.1 gr fibre
  • 0.9 gr zaharuri
  • 7.5 gr proteine

1x1.trans Oua umplute dietetice, cu maioneza light

Pasca dietetica fara aluat

Pasca dietetica fara aluat (pentru 8 portii)

Ingrediente:

  • Branza grasa de vaca – 750 gr
  • Zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
  • Fructoza, inlocuitor de zahar – 120 gr (10 linguri)
  • Pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
  • Smantana 15 % grasime – 200 gr
  • Stafide – 100 gr
  • Oua proaspete – 5 bucati
  • Praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 lingurita)
  • Faina alba de grau – 55 gr (5 linguri)
  • Zeama de lamaie
  • Coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas am batut spuma ouale.
  2. Am adaugat zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie si iar am amestecat bine.
  3. Am adaugat smantana, fructoza, praful de budinca si iar am mixat bine.
  4. La sfarsit am pus faina, stafidele, coaja de lamaie taiata bucatele si branza de vaci. Pentru ultima oara se amesteca.
  5. Toata compozitia am turnat-o intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
  6. Si am dat-o la cuptor, la foc mic, cam 1 h 30 minute. Trebuie sa fie rumena.
  7. Apoi, am lasat-o la racit si abia dupa aceea se taie felii.

Pofta buna si un Paste fericit!

Informatii nutritionale per 100 gr de pasca dietetica: Pasca dietetica “Slabuta”

1x1.trans Pasca dietetica fara aluat

1x1.trans Pasca dietetica fara aluat

Pentru masa de Pasti

Pe langa retetele pe care le voi posta maine, va recomand niste preparate traditionale delicioase si dietetice de Pasti, care cu siguranta va vor surprinde cu gustul si aroma deosebita. 1x1.trans Pentru masa de Pasti

Va doresc Paste Fericit si lumina in suflete!

1x1.trans Pentru masa de Pasti

Piept de pui si ciuperci la gratar

Un gratar este mereu usor de facut si este recomandat atunci cand urmam o dieta. 1x1.trans Piept de pui si ciuperci la gratar

Azi, m-am gandit sa fac o jumatate de piept de pui si niste ciuperci champignon la gratar, sa vedem ce aport caloric vom avea dupa o astfel de masa sanatoasa si delicioasa. 1x1.trans Piept de pui si ciuperci la gratar

Gratar dietetic (pui si ciuperci)

Ingrediente pentru o portie:

Mod de preparare:

  1. Am folosit un gratar electric.
  2. Se spala pieptul de pui, se sareaza putin.
  3. Apoi, se spala ciupercile. Se sareaza si ele.
  4. Toate ingredientele se pun la gratar.
  5. Se fac pe ambele parti, pana cand sunt gata.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr: Gratar de pui si ciuperci

Informatii nutritionale per portie (365 gr, atatea grame au iesit la sfarsit, din pui si ciuperci):

  • 329 kcal
  • 54.2 gr proteine
  • 6.3 gr grasimi
  • 140.8 mg colesterol
  • 15.3 gr carbohidrati
  • 4.5 gr fibre
  • 660.8 mg sodiu
  • 5.4 gr zahar

1x1.trans Piept de pui si ciuperci la gratar