Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Souffle dietetic de peste

Souffle dietetic de peste (pentru 4 portii)

Ingrediente:

  • Oua proaspete – 4 bucati
  • Ardei gras portocaliu – 160 gr
  • Ceapa – 100 gr
  • Cod file – 360 gr
  • Branza de oaie – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Se taie in cubulete fileul de peste cod.
  2. Se aseaza intr-o forma de copt, antiaderenta.
  3. Deasupra s epune ceapa taiata marunt.
  4. Apoi branza de oaie maruntita.
  5. Se taie in fasii ardeiul gras portocaliu si se orneaza deasupra.
  6. La sfarsit se toarna compozitia din 4 oua batute spuma.
  7. Se da la cuptor, preincalzit, si se coace pana cand este gata (proba cutitului).

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de souffle dietetic de peste:

  • 134.9 kcal
  • 17.4 gr proteine
  • 5.44 gr grasimi
  • 28.69 mg colesterol
  • 3.3 gr carbohidrati
  • 0.4 gr fibre
  • 43.01 mg sodiu
  • 1.15 gr zahar

1x1.trans Souffle dietetic de peste

Salata dietetica de vinete

Salata dietetica de vinete (pentru 4 portii)

Ingrediente:

  • Vinete coapte tocate – 600 gr
  • Ceapa – 70 gr
  • Ulei de masline – 13.2 ml (3 lingurite ceai)
  • Sare de masa – 3 gr

Au iesit 690 gr de salata.

Mod de preparare:

  1. Se toaca marunt ceapa.
  2. Se pune peste vinetele tocate, ceapa, uleiul de masline si sarea.
  3. Se amesteca bine.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de salata dietetica de vinete:

  • 42.17 kcal
  • 0.60 gr proteine
  • 2.01 gr grasimi
  • 5.81 gr carbohidrati
  • 0.14 gr fibre
  • 168.5 mg sodiu

1x1.trans Salata dietetica de vinete

Salata din fructe de mare

Salata din fructe de mare (1 portie)

Ingrediente:

  • Cocktail fructe de mare – 400 gr
  • Ulei de masline – 5 ml  (1 lingurita)
  • Marar – 30 gr
  • Mustar Cefin – 15 gr
  • Otet de mere – 15 ml (1 lingura)

Mi-au iesit 320 gr de salata.

Mod de preparare:

  1. Se pune 1 l de apa la fiert, cand da in clocot su adauga fructele de mare si se fierb 3-4 minute.
  2. Se scurg de apa si se amesteca cu restul de ingrediente.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 176.87 kcal
  • 26.21 gr proteine
  • 5.06 gr grasimi
  • 2.46 gr carbohidrati
  • 0.31 gr fibre
  • 0.25 mg sodiu
  • 0.12 gr zahar

Este delicioasa! Pofta buna!

1x1.trans Salata din fructe de mare

Tarta de mere dietetica

Tarta de mere dietetica (pentru 8 portii)

Ingrediente:

  • Faina integrala de grau – 200 gr
  • Mere – 700 gr
  • Fructoza – 150 gr
  • Oua proaspete – 3 bucati
  • Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
  • Scortisoara – 1 gr
  • Cacao – 1 gr
  • Chefir 2,5% grasime – 200 ml

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas se bat ouale, fructoza, praful de copt, scortisoara si chefirul.
  2. Se adauga faina si amesteca bine.
  3. Se curata merele de cotor si se taie felii.
  4. Se pun intr-o forma de prajituri.
  5. Dupa ce am “asternut” toate merele taiate felii, deasupra turnam compozitia obtinuta.
  6. Deasupra presaram cacao si bagam in cuptorul preincalzit.
  7. Tarta este gata, atunci cand bagam cutitul si ramane uscat.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 171.04 kcal
  • 3.97 gr proteine
  • 2.12 gr grasimi
  • 35.24 gr carbohidrati
  • 1.29 gr fibre
  • 19.23 mg sodiu
  • 18.95 gr zahar

1x1.trans Tarta de mere dietetica

1x1.trans Tarta de mere dietetica

Aperitive cu spanac

Aperitive cu spanac (pentru 4 portii)

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
  2. Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.
  3. Amestecati bine intr-un vas ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.
  4. Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.
  5. Introduceti la cuptor, pentru cca 20 de minute, pana cand cutitul introdus ramane curat.

O “briosa” de spanac are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sodiu
  • 0.77 gr zahar

1x1.trans Aperitive cu spanac