Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta

Paste cu sos de rosii si urda

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Rosiile se spala si se dau razatoare.
  2. Ceapa se taie rondele si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga rosiile.
  4. Se amesteca, se sareaza, se adauga oregano si se lasa la foc mic 15 minute.
  5. Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Pastele se curg de apa si se amesteca cu sosul de rosii.
  7. Se servesc cu urda maruntita.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1112 gr paste cu sos de rosii. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Paste cu sos de rosii si urda

1x1.trans Paste cu sos de rosii si urda

Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie in buchetele.
  2. Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
  3. Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
  4. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
  5. Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
  6. Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
  7. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
  8. Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
  9. Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
  10. Ceapa verde se taie inele si se presara.
  11. Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
  12. Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
  13. Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat (II) Slabuta

Oua de prepelita marinate

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Apa se amesteca cu otetul, fructoza, scortisoara, boabele de piper, sarea si coriandru.
  2. Se curata cateii de usturoi.
  3. Ouale de prepelita se fierb cam 10 minute.
  4. Dupa, se pun deoparte la racit.
  5. Se decojesc si se pun intr-un borcan.
  6. Deasupra se toarna marinada.
  7. Se pun cateii de usturoi taiati in 4.
  8. Borcanul se inchide cu un capac si se pune la frigider pentru 3-4 zile.
  9. Dupa 3-4 zile, ouale de prepelita marinate pot fi servite.

Pofta buna!

O portie de oua de prepelita marinate (5 bucati) are ~50 gr.

Informatii nutritionale Oua de prepelita marinate

1x1.trans Oua de prepelita marinate

Fructe de mare cu guacamole

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Fructele de mare se invelesc in staniol alimentar si se pun intr-o sita deasupra unui vas cu aba care fierbe.
  2. Peste ele se pune suc de lamaie verde si cateva mirodenii.
  3. Se servesc cu guacamole.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr. O portie de fructe de mare cu guacamole are ~225 gr.

Informatii nutritionale Fructe de mare cu guacamole

1x1.trans Fructe de mare cu guacamole