Supa crema de ciuperci “Slabuta”
26 Iulie, 2010Ingrediente pentru 4 portii:
- ciuperci champignon crude – 525 gr
- apa plata – 1000 ml
- ceapa – 80 gr
- frisca lichida 10% grasime – 100 gr
- ulei de masline extra virgin – 19.6 ml (2 linguri medii)
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Ciupercile se spala si se toaca marunt.
- Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
- Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
- Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
- Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
- Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
- Se sareaza dupa gust.
- Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
- Supa se serveste cu crutoane.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.