In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.
Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.
Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.
Dupa, se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.
Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 867 gr paine.
Intr-un litru de apa, se pun la fiert pieptul de curcan, ceapa (taiata in 4), morcovii (taiati felii) si usturoiul.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa asa pana carnea este fiarta.
Dupa fierbere, carnea se scoate din bulion si se lasa la racit.
Din bulion se scoate ceapa si usturoiul. Gelatina se pune in bulion, se lasa la inmuiat 30 minute, pana cand se umfla.
Dupa, se pune pe foc mic (fara a se aduce la fiebere) si se amesteca pana se dizolva gelatina.
Intr-o forma (la alegere, dar este important sa fie adanca), se toarna bulion cu gelatina si se pune la frigider.
Cand este inchegat, se scoate din frigider si se aseaza primul strat de ingrediente: la mijloc usturoiul verde taiat rondele, in jurul lui – rosiile cherry si la margine sunca de vita taiata dreptunghiuri.
Se toarna din nou bulion cu gelatina, cat sa acopere primul strat.
Se da la frigider pana cand se intareste.
Se aranjeaza al doilea strat, la margine se aseaza castraveciorii taiati in 4, ouale de prepelita fierte inainte si pieptul de curcan rupt in bucati, care se aranjeaza pe toata suprafata (la mijloc).
Deasupra se toarna restul de bulion si se da la frigider.
Se rastoarna pe o farfurie cand este inchegat bine.
Se poate servi imediat.
Nota: Cantitatea de gelatina depinde de marca aleasa, cititi pe pliculet cantitatea de apa in care se dizolva si in functie de aceasta stabiliti gramajul gelatinei necesare.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 2280 gr de aspic. O portie de aspic are ~230 gr.
Conceptul Slabute s-a nascut odata cu mine, odata cu primele lacrimi cand ma priveam in oglinda si imi vedeam soldurile late si burtica pufoasa, s-a nascut odata cu prima mea dieta de slabit, odata cu primele mele greseli, odata cu primele mele necunoasteri, odata cu primul “imbold nebunesc” de a impartasi si celorlalte femei ca si mine o realitate in care traim...citeste
Semneaza!
Cine este Slabuta?
In comunitate sunt cunoscuta sub numele de Slabuta si in 2008, alaturi de D-nul Dorin Sîrbu (cunoscut pe Slabute ca Vadmin), am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos, comunitatea care sta la baza miscarii pentru stilul de viata sanatos din Romania...citeste