Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Couscous cu menta, “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Couscous se prepara conform retetei de pe punga.
  2. Dupa ce s-a umflat, se adauga 2 linguri de ulei de masline, menta tocata marunt si zeama de lamaie.
  3. Se amesteca bine si se lasa asa cam 30 minute.
  4. Dupa, se adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat felii, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Se amesteca bine.
  5. Deasupra se pun maslinele si rosiile taiate felii.
  6. Se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, poate fi consumat.
  7. Se orneaza cu frunzulite/crengute de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 855 gr de salata de couscous. O portie are ~140 gr.

Informatii nutritionale Couscous cu menta

1x1.trans Couscous cu menta, Slabuta

Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, “Slabuta”

Da, iar pastai galbene1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Reteta aceasta m-a innebunit… alimentele pe care le mancam mai rar sunt mai bune la gust. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Anul acesta nu voi mai avea ocazie sa mananc pastai proaspete, asa ca profit inca o data de ele. Am schimbat putin reteta precedenta si i-am adaugat in compozitie carnita de curcan, deci, nu mai este de post. 1x1.trans Mancarica de pastai galbene cu carne de curcan, Slabuta

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Pastaile galbene se curata de codite si se spala bine.
  2. Carnea de curcan se taie cubulete mai mici.
  3. Intr-un vas mare se pun 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele.
  4. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea de curcan. Se amesteca si se mai prajeste cam 10 minute, la foc mediu.
  5. Se adauga pastaile galbene, rupte in doua, se amesteca.
  6. Deasupra se toarna rosiile pasate, usturoiul pisat, ardeiul gras taiat feliute.
  7. Se da focul mic si se acopera. Se tine pe foc pana cand mancarica este gata.
  8. La sfarsit se presara mararul, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, se amesteca si se lasa acoperit 10 minute.
  9. Se poate servi imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 2875 gr de mancarica de pastai. O portie are ~280 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de pastai galbene cu carne

Somon la gratar cu sos de iaurt si branza

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Peste somonul preparat la gratar se pune sos de iaurt cu branza de vaci si usturoi verde.

Pofta buna!

O portie are 335 gr.

Informatii nutritionale Somon cu sos de iaurt si branza

1x1.trans Somon la gratar cu sos de iaurt si branza

Sos de iaurt cu branza de vaci si usturoi

Sosul acesta l-am facut special pentru somonul la gratar. Ce s-a primit?! Un sos dietetic, cu putine calorii si foarte bun la gust. 1x1.trans Sos de iaurt cu branza de vaci si usturoi

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Iaurtul si branza de vaci se amesteca bine.
  2. Se sareaza dupa gust.
  3. Usturoiul verde se taie rondele si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
  4. Deasupra se presara patrunjel.
  5. Acest sos se poate servi cu somon la gratar sau orice alt peste.

Pofta buna!

O portie are 140 gr.

Informatii nutritionale Sos de iaurt cu branza de vaci si usturoi

1x1.trans Sos de iaurt cu branza de vaci si usturoi

Somon la gratar de aragaz

Este pentru prima oara cand nu am mai mancat somon in oras si m-am incumetat sa-l cumpar, ca sa il prepar acasa.

Poate o sa vi se para ciudat, dar pentru mine acest peste are un loc aparte si prepararea lui mi se parea un “ritual”. 1x1.trans Somon la gratar de aragaz

Dar, mi-am facut curaj si ca pentru prima data, am ales o preparare simpla – somon la gratar. Foarte bun! 1x1.trans Somon la gratar de aragaz

Ingrediente pentru 2 portii:

Mod de preparare:

  1. Cotletul de somon se spala bine. Se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie.
  2. Se sareaza, dupa gust.
  3. Se pune pe un gratar de aragaz sau electric.
  4. Deasupra se presara crengute de busuioc si cimbru proaspat.
  5. Se frige pe ambele parti, pana este gata.

Pofta buna!

O portie de somon la gratar are 195 gr.

Informatii nutritionale Somon la gratar de aragaz

1x1.trans Somon la gratar de aragaz