Couscous cu menta, “Slabuta”
9 Iulie, 2010Ingrediente pentru 6 portii:
- sare de/pentru masa – 0.5 gr
- suc natural de lamaie – 45 ml
- menta – 6 gr
- ulei de masline extra virgin – 29.4 ml (2 linguri marii)
- couscous Bio – 150 gr
- marar – 9 gr
- ceapa verde – 21 gr
- ardei gras verde – 57 gr
- rosii – 165 gr
- masline verzi umplute cu branza cu mucegai albastru – 80 gr
Mod de preparare:
- Couscous se prepara conform retetei de pe punga.
- Dupa ce s-a umflat, se adauga 2 linguri de ulei de masline, menta tocata marunt si zeama de lamaie.
- Se amesteca bine si se lasa asa cam 30 minute.
- Dupa, se adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat felii, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Se amesteca bine.
- Deasupra se pun maslinele si rosiile taiate felii.
- Se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, poate fi consumat.
- Se orneaza cu frunzulite/crengute de menta.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 855 gr de salata de couscous. O portie are ~140 gr.