Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Supa crema de conopida bio

Ma tot intreba mama de cateva zile ce vom face din conopida aceea… Si cum demult nu am mancat ceva lichid, m-am gandit sa incerc o supa crema mai in propriul stil, mai dietetica, dar sa fie si buna. 1x1.trans Supa crema de conopida bio

Bineinteles, smantana si faina nu au ce cauta aici. 1x1.trans Supa crema de conopida bio Dar, chiar si asa, a iesit ceva foarte bun.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Buchetelele de conopida se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Cand este moale, conopida se scurge de apa si se lasa la racit.
  3. Separat, se calesc putin ceapa si usturoiul intr-o lingurita de ulei de masline.
  4. Apoi se pun toate in blender (conopida, laptele, ceapa verde, ceapa si usturoiul prajit) si se mixeaza bine.
  5. Apoi, compozitia obtinuta se mai pune putin pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot.

Pofta buna!

Se poate servi rece sau fierbinte. O portie de supa crema are 200-300 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de conopida

1x1.trans Supa crema de conopida bio

Sarmale fara orez in foi de vita

De cand poftesc la sarmale… Si tot de atunci, aproape luna de luna, imi zic: … gata weekend-ul acesta mi le fac, dar iar mai apare cate ceva si sarmalele trec nici macar pe locul 2, ci pe 10. 1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita Si cum pentru a face sarmalute asa cum imi plac mie, adica micute, iti trebuie mult timp, asa au trecut multe luni fara sarmale.

Dar acum este mama care m-a ajutat si le-am terminat foarte repede.  :)

Foarte bune, deloc nu le lipseste orezul, dietetice si satioase sarmalutele mele. Poftiti la masa! 1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita

Ingrediente pentru 6 portii:

  • carne porc fara grasime – 990 gr
  • ciuperci – 303 gr
  • ceapa – 69 gr
  • ceapa verde – 52 gr
  • foi vita de vie – 533 gr
  • ulei masline – 1 lingura
  • sare, piper – dupa gust
  • piure de rosii (obtinut prin tocarea rosiilor proaspete) – 150 gr

Mod de preparare:

  1. Carnea de porc se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile si ceapa.
  2. Intro tigaia incinsa se pune 1 lingura ulei de masline si se prajeste putin compozitia obtinuta.
  3. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, sare si piper.
  4. Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
  5. Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
  6. Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
  7. Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
  8. Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 gr de piure de rosii amestecat cu 50 gr apa si se da la cuptor. Deasupra se pune si capacul.
  9. Cand sosul de rosii da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic. Sarmalele se tin la cuptor pana sunt gata.

Pofta buna!

Se servesc cu putina smantana slaba sau chefir.

O portie are 10-12 sarmale, iar o sarma cantareste ~ 17-20 gr.

Informatii nutritionale Sarmale fara orez

1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita
1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita
1x1.trans Sarmale fara orez in foi de vita

Omleta cu oua de prepelita bio

Un mic dejun rapid, satios, nutritiv, sanatos si pe deasupra dietetic.

Nu e vorba de 3 in 1, ci chiar de 5 in 1. 1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Foarte bune ouale de prepelita; omleta este fina si delicioasa, nu este nevoie de sare.

Ingrediente pentru 1 portie:

  • oua de prepelita – 100 gr (10 bucati)
  • ulei de masline extra virgin – 4.4 ml (1 lingurita ceai)
  • marar – 5 gr

Mod de preparare:

  1. Ouale de prepelita se bat spuma si se amesteca cu mararul tocat.
  2. Se incalzeste tigaia, se pune uleiul de masline.
  3. Se toarna compozitia in tigaie si se prajeste pe ambele parti.

Pofta buna!

O portie de omleta cu oua de prepelita are 67 gr.

Informatii nutritionale Omleta cu oua de prepelita

1x1.trans Omleta cu oua de prepelita bio

Friptura de iepure bio “Slabuta”

Nu am mai mancat iepure de o gramada de ani…

Imi aduc aminte cand eram mica, bunicul avea multi iepuri si ori de cate ori veneam in vacanta la bunici, mereu ma astepta cu o bucatica delicioasa de friptura de iepure.

Chiar nu mai stiam ce gust are aceasta carne…

Tata a adus carne de iepure, de la tara, fara sa ma intrebe daca vreau sau nu. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta A fost o surpriza.

Singurul fel de mancare, cu carne de iepure, care ma “da jos” este friptura de iepure marinat. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Asta am si facut…

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Mai intai se face marinada.
  2. Intr-un vas se amesteca vinul, apa, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, usturoiul pisat, piperul boabe si frunzele de dafin.
  3. Se pune iepurele in marinada si se da la rece 6 ore.
  4. Dupa, se pune intr-o tava, si se da la cuptor la foc mediu, din cand in cand se stropeste cu marinada ramasa in cratita.
  5. Se face cam 1h 30 min.
  6. La sfarsit de tot, se pot pune 2 rosii pentru copt, ca sa fie de gust. 1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Pofta buna!

O portie de friptura de iepure are 240 gr.

Informatii nutritionale Friptura de iepure “Slabuta”

1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta
1x1.trans Friptura de iepure bio Slabuta

Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

M-au innebunit slabutele cu ardeii umpluti cu branza de vaci. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Am “suferit” in tacere, dar acum cu ardeii adusi de la tara am facut si eu ardei umpluti, ca sa nu raman cu pofta in cui. 1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci

Ingrediente pentru 5 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeii se taie de capac si se curata de seminte.
  2. Se spala bine.
  3. Intr-un vas se amesteca bine branza de vaci, mararul si sarea.
  4. Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pun la frigider cam 2 ore.
  5. Se pot manca si imediat.

Pofta buna!

Un ardei umplut are 170 gr.

Informatii nutritionale Ardei umpluti cu branza

1x1.trans Ardei grasi umpluti cu branza de vaci