In ultimii 5 ani nu am mai gatit pastai… nu stiu exact motivul. Poate pentru ca atunci cand apareau pe piata, eu nu eram pe faza, iar cand ma porneam la cumparat deja erau trecute.
Anul acesta au venit pastaile la mine (de la tara, 100% ecologice), de aceea nu am pierdut ocazia de a gati ceva bun, a iesit o mancarica de te lingi pe toate degetelele.
Si dietetica pe deasupra… am uitat, si de post.
Ingrediente pentru 6 portii:
- pastai galbene proaspete – 950 gr
- rosii – 500 gr
- ceapa – 200 gr
- ceapa verde – 46 gr
- marar – 13 gr
- patrunjel – 13 gr
- ulei de masline extravirgin – 2 linguri
- sare, piper – dupa gust
- apa
Mod de preparare:
- Pastaile le-am curatat de “codite” (pe ambele parti), le-am spalat bine si le-am pus deoparte.
- Intr-un castron mai maricel am turnat cele 2 linguri de ulei de masline si am pus la “fript” ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa s-a facut rumena, am adaugat pastaile, le-am mai amestecat si am mai lasat pe foc cam 10 minute.
- Dupa, am acoperit pastaile cu apa, nivelul apei trebuie sa fie putin deasupra pastailor.
- Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat rosiile piure (le-am dat pe razatoare, coaja se arunca), sarea si piperul.
- Cand aproape sunt gata se adauga ceapa verde, mararul si patrunjelul.
- Pastaile se fac intr-o cratita cu capac, ca sa se primeasca inabusite.
Pofta buna!
O portie are 300 – 330 gr.