Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Sos Bechamel

Sos Béchamel cunoscut sub numele de sos alb (Blanche sos) este unul dintre sosurile principale din bucataria franceza si este folosit in multe retete din bucataria italiana, de exemplu, lasagne.

Grosimea sosului final depinde de proportiile de lapte si faina.

Sosul Béchamel se foloseste pentru lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune untul la incins si se presara faina.
  2. Se stinge cu lapte cate putin si se amesteca continuu.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 653 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bechamel

1x1.trans Sos Bechamel

Pizza dietetica “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Aluat:

Umplutura:

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta (80 gr) cu taratele se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
  2. Separat intr-un vas se toarna apa calda. Se adauga siropul de agave, drojdia uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
  3. Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
  4. In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum.
  5. Dupa acest timp se amesteca aluatul cu restul de faina si se intinde cu ajutorul unei linguri pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Se unge cu ketchup.
  7. Deasupra se pune ceapa taiata rondele, ciupercile, sunca, maslinele si mozzarella.
  8. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 990 gr pizza. O portie pizza are ~165 gr.

Informatii nutritionale Pizza dietetica “Slabuta”

1x1.trans Pizza dietetica Slabuta

Cannelloni cu sos bolognese

Ingrediente pentru 10 portii:

  • cannelloni din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Cannelloni se fierb in apa cu sare, 4 minute. Se scurg de apa si se umplu cu sos bolognese.
  4. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de cannelloni umplute.
  5. Se continua asezarea pe straturi.
  6. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  7. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  8. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  9. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr cannelloni. O portie cannelloni are ~278 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu sos bolognese

1x1.trans Cannelloni cu sos bolognese

“Placinta dietetica” cu urda

Multumesc slabutei Sherpika pentru inspiratie. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleceii se scobesc de miez.
  2. Urda se amesteca cu ouale, sarea, mararul tocat marunt.
  3. Dovleceii se umplu cu pasta de urda.
  4. Deasupra se presara mozzarella razuita.
  5. Se pun pe o tava si se dau la cuptor pentru 40 minute, foc mediu.

Pofta buna! Ies niste placinte delicioase. 1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Din ingredientele de mai sus rezulta 1270 gr de “placinta”. O portie placinta are ~210 gr.

Informatii nutritionale “Placinta dietetica” cu urda

1x1.trans Placinta dietetica cu urda

Farfalle cu sos de rosii

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Farfalle se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
  3. Cand devine rumena, se adauga pulpa de rosii pasata, sa sareaza si condimenteaza cu oregano.
  4. Se amesteca si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Farfalle se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  6. Deasupra se toarna sosul de rosii si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 818 gr de farfalle. O portie de farfalle are ~205 gr.

Informatii nutritionale Farfalle cu sos de rosii

1x1.trans Farfalle cu sos de rosii