Cannelloni cu branza de vaci “Slabuta”
18 Iulie, 2010Stiu, reteta originala cannelloni trebuie facuta cu carne.
Eu am facut cu branza de vaci si nu regret deloc, foarte bune, seamana mult cu o placinta cu branza, o placinta dietetica.
Ingrediente pentru 12 portii:
- cannelonni din grau dur – 250 gr
- branza proaspata de vaca 2% grasime – 800 gr
- ceapa verde – 20 gr
- marar – 25 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr
- oua proaspete – 212 gr (4 bucati)
- lapte de vaca pasteurizat 1,5% grasime – 200 ml
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 130 gr
Mod de preparare:
- Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
- Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
- Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
- Intr-un castron, branza de vaca se amesteca cu ouale, sarea, mararul si ceapa verde tocate marunt.
- Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml lapte.
- Cannelloni se umplu cu pasta de branza de vaci si se aseaza unul langa celalalt in vas.
- Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
- Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
- Se toarna 100 ml lapte si se presara cascavalul razuit ramas.
- Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1687 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.